Københavnere uden varmt vand i en hel uge

50.000 københavnere må i denne uge nøjes med et koldt styrtbad.

Som DR København fortalte i går er store dele af Indre By i København uden varmt vand.

Og hos Københavns Energi vurderer man nu, at der kan gå en hel uge før, det varme vand løber igen, skriver DR København.

- Fjernvarmeledningerne befinder sig i kældrene, som mange steder i Indre By fortsat står under vand. De meget store vandmasser, som har fyldt kældre og fjernvarmebrønde, har betydet, at vores dampledninger er blevet nedkølet, siger forsyningsdirektør i Københavns Energi, Astrid Birnbaum, i en pressemeddelelse.

Trykket i ledningerne er derfor faldet, og nu handler det så om sikkerhed, forklarer hun:

- Inden vi tilkobler et område, skal vi sikre os, at der ikke inden for det pågældende område er kældre, som fortsat står under vand. Sætter vi tryk på en oversvømmet fjernvarmeledning, vil det få vandet i kælderen til at koge, med risiko for skader på mennesker og bygninger.

Det er lørdagens voldsomme skybrud, der har sat fjernvarmeforsyningen ud af spil. Og siden da har Københavns Energi haft travlt med at besøge berørte ejendomme og undersøge, om vandet er væk fra kældrene, så der er tørt nok til, at de kan koble varmen til deres system uden risiko.

Men da selskabet ikke har adgang til alle kældre, ser forsyningsdirektør Astrid Birnbaum gerne, at kunderne giver et tip, hvis der stadig er problemer:

- Det ville være dejligt med al den hjælp og alle de oplysninger, vi kan få, siger Astrid Birnbaum til DR København.
De voldsomme følger af skybruddet har overrasket Københavns Energi, men i fremtiden bør kunder ikke frygte mangel på varmt vand, lyder det fra forsyningsdirektøren.
Problemerne skyldes nemlig ikke kun, at skybruddet var meget voldsomt - kunderne i centrum får vand fra et gammelt fjernvarmesystem, som skal udskiftes.

- Med det nye system får vi i fremtiden ikke lignende problemer, siger Astrid Birnbaum til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik