Københavnere går på sygehuset dobbelt så ofte som jyder

Borgerne i hovedstadsområdet venter ikke så længe med at få tjekket helbredet, lyder det.

Der er stor forskel på, hvor ofte danskerne kommer på sygehuset.

Borgere fra hovedstadsområdet kommer der dobbelt så meget som borgere i en stribe jyske kommuner, viser en analyse, som Deloitte har foretaget for Sundhedsministeriet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jeg er bekymret for, at man i de tyndtbefolkede områder simpelthen får et for dårligt sundhedstilbud, siger Morten Freil, direktør for Danske Patienter.

 

De markante lokale forskelle i brugen af sygehus er et udtryk for, at storbyens veluddannede indbyggere er mest krævende, hvad angår deres helbred. Det mener Henrik Dibbern, formand for Praktiserende Lægers Organisation.

 

- De søger flere behandlinger og trækker mere på systemet end folk med lavere uddannelser. Man kan ikke sige, at de er mere pylrede, men man kan derimod sige, at der er nogen, som venter for længe, siger han.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) efterlyser mere lighed i sundhed:

 

- Det skal ikke være sådan, at hjælpen til de syge afhænger af, hvilket postnummer de bor i, siger hun til Jyllands-Posten.

 

- Der skal være en ensartethed i den kvalitet, som borgerne får, siger hun og understreger, at omlægningen af sundhedssystemet tydeligvis er langt fra at være i mål.

 

De kommunale sundhedstilbud halter for mange steder, mener ministeren.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik