Københavnere får mindst ud af skattelettelser

Københavnere - både dem på Frederiksberg og i Københavns kommune - får mindst ud af skattelettelserne, der nu træder i kraft. De bliver nemlig ædt op af grundskylden.

Det nye år byder på skattelettelser til alle, der er i arbejde: Jobfradraget stiger, og topskatten sænkes. Det betyder, at en familie med to i job årligt får mellem 5.000 og 14.000 kroner mere tilbage af deres løn.

Men bor familien i eget parcel- eller rækkeshus på for eksempel Frederiksberg, så vil den opleve, at kommunen med den anden hånd opkræver 3.000 kroner mere i grundskat sammenlignet med sidste år.

Og mens hele to tredjedele af skattelettelserne falder i år, så vil grundskatten til gengæld bare forsætte med at stige de næste 13 år, skriver Politiken.

Det betyder i følge beregninger fra Danske Bank, at Frederiksbergfamilien med eget hus ender med at betale 100.000 kroner om året i skat for deres grund.

Husejere i Københavns-området er dem, der får mindst ud af de nye skattelettelser, der ellers trådte i kraft ved årsskiftet.

Det siger Kim Valentin, der er økonomisk rådgiver i Finanshuset i Fredensborg.

- Det er i hovedstadsområdet grundværdien steg mest i nullerne - og grundskatten stiger nu gradvist hvert år, indtil den når det samme niveau som grundværdierne, forklarer han.

Den stigende grundskyld vil komme til at ramme butikkerne i Hovedstadsområdet hårdt. Det går nemlig ud over forbruget i Københavns-området, som ikke kommer til at opleve den samme positive effekt af skattelettelserne som resten af landet, vurderer Kim Valentin.

- Når man kommer lidt ind i året, vil man finde ud af, at folk reagerer meget konsekvent på, at de får mindre for deres penge og at de skal betale mere i skat. Det kommer helt sikker til at gå ud over forbruget, siger han.

Du kan tjekke din egen grundskyld på SKATS hjemmeside.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik