København vokser trods krisen

Tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen presser på for at udvikle nye bydele i hovedstaden. Beboere i Ørestad og eksperter frygter, at vokseværket lægger nye bydele brak.

Krigen mellem Københavns bydele er gået i gang. I nær fremtid rejser et storstilet projekt sig mod himlen. To tårne på 98 og 113 meter skal via en cykel- og gangbro i 65 meters højde forbinde Langelinie med Marmormolen og sidenhen Nordhavn. Men med udbygningen forudser byplanlæggere, at prestigeprojekter som Ørestad ender som sorteper, skriver Berlingske Tidende søndag.
»Den sammenhængende by i Ørestad vil komme langsommere, når man udbyder flere grunde i København,« advarer professor Bent Flyvbjerg.
Marmormolen skal være første led i en ny, gigantisk udbygning af København, som langt overstiger Ørestad på Amager. Alene Marmormolen og Nordhavn skal huse 40-50.000 beboere og et lignende antal arbejdspladser. Til sammenligning bor der i dag 5.500 mennesker i Ørestad, som skal kunne rumme 20-25.000 beboere, når bydelen er fuld udbygget. »Med to markante tårne samt en gangbro, der »mødes som et håndtryk over havnen« har projektet format til at blive Københavns fremtidige vartegn,« skriver en dommerkomité under ledelse af By & Havn-direktør, Jens Kramer Mikkelsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik