København vil sætte ind mod indvandrerforældres kontrol

Når unge oplever, at deres forældre kontrollerer deres fritid, tjekker deres telefoner, bestemmer hvor og hvornår de må gå ud, og hvem de skal giftes med, kalder man det social kontrol.

Og problemet med social kontrol blandt familier med anden etnisk baggrund er så stort, at Københavns Kommune i bred politisk enighed har afsat en million kroner i år til at øge fokus på problemet.

Kommunen vil blandt andet styrke medarbejderes viden om problemet, de unge med anden etnisk baggrund skal deltage i dialogmøder, ligesom der skal oprettet et akutberedskab til udsatte unge.

Lise Egholm, der er leder på Rådmandsgade Skole på Nørrebro, er meget tilfreds med det øgede fokus, men frygter også, at der skal større forandringer til for at afhjælpe det omfattende problem.

»Vi har en række ghettoer i Danmark, hvor man lever under hårde, patriarkalske forhold. Det kan være svært eksempelvis at være moderat muslim, fordi majoriteten er radikale muslimer, og de har magten,« siger hun.

Dagligt hører Noura Mbarki på teenagepigers problemer med at leve under stor social kontrol. Hun er integrationsmedarbejder på en overbygningsskole, der ligger placeret med udsigt til Mjølnerparken.

»Pigerne kalder Mjølnerparken for et fængsel, fordi der er en stærk sladderkultur. Det er især deres brødre, der for at opretholde deres eget ry holder skarpt øje med pigernes færden.«

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere