København vil ryge fri hash

Et flertal af københavnske lokalpolitikere ønsker offentlige hashbutikker i København. Vanvid, siger Venstre.

København bør være forsøgsby for fri hash og sætte en effektiv stopper for pushernes lyssky milliardforretning.

Det mener et bredt flertal på Københavns Rådhus, som torsdag aften ventes at vedtage et forslag om at sælge det euforiserende stof i offentlige hashbutikker på forsøgsbasis.

Politikerne på Christiansborg skal dog også sige god for den kontroversielle plan, men det tegner lovende, mener Socialdemokraternes socialordfører i København.
- Jeg er overbevist om, at et flertal i Folketinget også gerne vil tænke nyt på misbrugsområdet, siger Lars Aslan Andersen.
- Derfor håber jeg, at vi i København får mulighed for et forsøg med en ny politik. For vi kan ikke bare fortsætte den nuværende forbudsstrategi i forhold til hash, da den er meget forældet, tilføjer han.
Venstre vil til gengæld bremse ethvert tilløb til forsøg med fri hash i København. Partiet raser mod forslaget, som kaldes det "glade vanvid".
- Vi opfordrer i kraftigst mulige vendinger Frank Jensen som landets tidligere justitsminister til at få stoppet dette vanvittige forslag, siger folketingspolitiker Martin Geertsen, tidligere Venstreborgmester i København.

Lars Aslan Andersen peger på, at bander hvert år omsætter for 1,5 milliarder på hashhandlen alene.
 - Og det er nu engang bedre, at det er kommunen, der står for udlevering af hashen, end at der er kriminelle, forklarer han.
Efter torsdagens afstemning i Borgerrepræsentationen skal byens socialudvalg i gang med at lave et udkast til, hvordan afkriminaliseringen af hash helt præcist skal udmøntes.

Her vil man tage kontakt til eksperter på misbrugsområdet, lyder det.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik