København skal være filmkulisse

I dag er København kulisse, når energidrikken Red Bull indspiller en reklamefilm. Det skal foregå ved, at der sendes en Formel 1 racer gennem Frederikstaden.

For kommunen arbejder aktivt for at få placeret København i spillefilm, tv-serier og reklamer. Kommunen besluttede i 2005 at give tilladelser til optagelser uden beregning. Det er bare ikke nok, erkender Mikkel Mindegaard til DR København:

- Der er ingen tvivl om, at der er en stor mulighed for at tiltrække arbejdspladser, økonomi og promovering af København ved at satse på filmproduktioner. Og der har vi et stykke vej at gå endnu, siger han.

Men dagens reklameoptagelse undrer den kendte kunstner Per Arnoldi med bopæl i Indre København.

- Er det noget, som os beboere er tjent med, og er det sådan, vi vil fremstille København. Det kan godt være, at det er god reklame for Red Bull, men er det god reklame for København?, siger han til DR København.

Københavns kommune ved da heller ikke reelt, hvor meget man får ud af satsningen på at få bruge hovedstadens gader til eksempelvis reklamefilm, bekræfter projektmedarbejder ved Københavns Erhvervsservice Mikkel Mindegaard:

- Omtale er meget svært at gøre op i penge. Vi kan ikke love, at der kommer et stort afkast eller flere turister, siger han til DR København.
Kommunens indsats resulterede sidste år i 476 tilladelser til produktionsselskaber.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik