København skal redde New York fra druknedøden

USA's metropol vil trække på hovedstadens klimaerfaringer. Det kan skabe en masse grønne jobs, lyder det.

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har kontaktet Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), for at få overført den danske hovedstadskommunes erfaringer med klimatilpasning til millionbyens standarder.

Torsdag mødes Frank Jensen i New York med Bloomberg og byrådets speaker, Christine Quinn, skriver Politiken.

Mødet skal ikke kun handle om kloakker, for Bloomberg har som formand for miljønetværket af verdens største byer, kaldet C40, også bedt Frank Jensen om at lede et nyt særligt C40-netværk om grøn vækst, der skal skabe flere job i miljøsektoren.

København kommer endnu tættere på New York end førhen

- Det er allerede tradition for, at New York kigger til København for at finde miljøløsninger i forbindelse med alt fra cykelstier til CO2-bekæmpelse, og vi har et tæt samarbejde med Bloombergs kabinet.

- Men med København i formandsstolen for C40's grønne vækstnetværk kommer vi endnu tættere på New York - og Beijing og en masse andre byer, siger Frank Jensen til Politiken.

Michael Bloomberg er i New York i gang med at etablere vådområder, der kan opfange regnvand, gennemgå de offentlige transportsystemer og udvide evakueringszoner.

Samarbejde med virksomheder og forskere vil skabe jobs

- Skybruddet 2. juli forrige år reducerede livskvaliteten hos mange danskere og kostede det danske samfund seks milliarder kroner. Ligesom orkanen Sandy ødelagde mange menneskers livskvalitet og kostede mange hundrede millioner kroner, siger Frank Jensen og tilføjer:

- Men det positive er, at samarbejdet med virksomheder og forskere om innovative løsninger vil skabe en masse grønne job Danmark, hvor København kan fungere som et laboratorium for nye løsninger. Og det vil andre storbyer kunne lære af.

Københavns overborgmester kan også trække på sin bys erfaringer med for eksempel at bruge havvand til at køle bygninger, som kan reducere elektricitetsforbruget med op til 80 procent og nedbringe CO2-udledningen med 70 procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik