København skal have en fast maratonrute

København skal have en permanent, uafbrudt 42 kilometer løberute. Det foreslår SF, som vil kopiere succesen fra Copenhagen Marathon.

Når københavnerne søndag løber gennem byen i det årlige Copenhagen Marathon så skal det være sidste gang, at de skal vente et år på atter at kunne løbe de 42 kilometer.

SF forslår nemlig, at Københavns Kommune etablerer en fast 42,195 kilometer løberute gennem byen, så byens borgere kan tage løbeskoene på og løbe en maraton på én sammenhængende rute.

København har i dag to afmærkede løberuter som tilsammen udgør 20 kilometer løberute.

Men SF's kultur- og fritidsordfører, Peter Thiele, forslår, at der etableres yderligere en rute, så den samlede løberute kommer op på 42 kilometer.

Copenhagen Marathon er en stor succes, der hvert år giver masser af københavnere motivation til at løbe og holde sig i form, siger Peter Thiele og fortsætter

København kan bruge den succes til at vise, at her prioriterer vi løberne og at vi vil give dem de bedst mulige forhold, siger Peter Thiele.

Ruten skal motivere og udfordre løbere som sigter mod at gennemføre en maraton og så kan den være et stærkt brand for byen, siger kultur- og fritidsordføreren.

ritzau/