København skal betale for gratis parkeringspladser.

København skal betale for gratis parkeringspladser i oplandet til byen, det opsigtsvækkende forslag kommer fra overborgmesteren selv.

For det er den bedste måde at få pendlerne til at stille bilen på og tage toget og dermed løsne op for trængslen, siger Frank Jensen til DR København

- Jeg ved godt, at det kan lyde kontroversielt at bruge penge på parkering i andre kommuner, men jeg mener simpelthen, at vi er tvunget til at tænke nyt, hvis vi skal bekæmpe trængslen og den luftforurening i København, som alt for mange københavnere dør for tidligt af.

Pengene til de gratis parkeringspladser i omegnskommunerne skal findes i Københavns kommunes egen pengekasse.

- Pengene skal komme fra vores investeringsprogrammer, vi skal være med til at betale det her, og jeg kan ikke sige nu, hvor meget det kan komme til at koste, siger Frank Jensen til DR København.

Det er ellers staten, der står for at etablere de såkaldte "park & ride" anlæg, men det går ikke hurtigt nok, mener overborgmesteren.

- Det er gået for langsomt med at lave de her park & ride anlæg udenfor København, der er alt for få af dem, og vi kan se der, hvor de er kommet, der står de fyldt, og det er rigtig godt, men vi skal have flere af dem, og det skal gå stærkt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik