København skærper fokus på unges Syrien-rejser

Fokus bliver nu øget på københavnske unge, der kan være på vej til Syrien eller allerede har været i det krigshærgede land.

SSP København er på vej med et særligt Syrien-beredskab, der skal være klar til at håndtere de hjemvendte. Disse udgør ifølge PET en risiko for landets sikkerhed, da de på rejsen kan være blevet trænet i at udføre terrorangreb, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Københavns Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) vil samtidig skrue op for København Kommunes indsats imod radikalisering. Hvor budgettet i dag er 750.000 kr., foreslår hun at tilføre en ekstra million kr. Ønsket har hun haft længe, men hun mener, at der er kommet et større politisk fokus på problemstillingen, og at Syrien-farerne har aktualiseret behovet.

Konkret vil hun styrke den tidlige forebyggelse af radikalisering blandt unge ved bl.a. at udvikle og udbrede metoder til mindst 300 frontmedarbejdere og NGO'er. Lige som hun vil indføre flere mentor- og forældrecoachingforløb, til minimum 200 skoleelever på de ældste klassetrin.

For nylig fremhævede terrorforskeren Magnus Ranstorp, forskningsleder ved Forsvarshøjskolen i Stockholm radikaliseringsindsatsen i Aarhus som værende unik.

Ifølge ham skiller Aarhus sig ud ved bl.a. at arbejde på en positiv måde med dialog og støttefamilier til dem, som rejser og kommer tilbage. Han mener således, at der i Aarhus er bedre fod på tingene end i København og andre dele af landet, hvor der er lignende udfordringer med "foreign fighters".

Ifølge chefen for SSP København, Michael Melbye, oplever hovedstaden ikke nødvendigvis de samme udfordringer med Syrien-farere som i Aarhus.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik