København sikrer 850 nye praktikpladser

Lige nu søger over tusinde københavnske unge en praktikplads. Derfor har Borgerrepræsentationen besluttet at bruge 14,6 millioner kroner på at skabe 850 nye praktikpladser.

Praktikpladserne bliver i københavnske virksomheder og de etableres over de næste fire år, skriver Fagbladet 3F.

- Det er forfærdeligt nedslående for de unge at komme med en masse ambitioner og gå-på-mod, og så opleve, at der ikke er en praktikplads til dem, selvom der reelt set bliver brug for flere faglærte med netop det fagspeciale, de drømmer om at uddanne sig udenfor, siger Frank Jensen, overborgmester i København.

Jobcenter København får derfor midler til at matche virksomheder med unge praktiksøgende, og til at hjælpe de unge i de første måneder som lærlinge.

I 2011 var Københavns Kommune i kontakt med 300 virksomheder og det resulterede i 39 praktikpladser. Det tal skal nu hæves, så kommunens kan leve op til målsætningen om at give de unge københavnere en garanti om praktik.

På Københavns Tekniske Skole ser man positivt på ideen.

- Vi har allerede god erfaring med at samarbejde med Københavns Kommune, eksempelvis har borgmesteren sendt breve til håndværksmestre og opfordret arbejdsgivere til at tage lærlinge. Når vi følger op, kan vi mærke, at det virker med en politisk opfordring, siger Jakob Thume, virksomhedskonsulent på Københavns Tekniske Skole.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

playHer er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere