København mister p-pladser

Københavnerne og byens gæster får sværere og sværere ved at finde en ledig parkeringsplads langs en kantsten. I de første seks måneder af 2010 er der i alt blevet nedlagt 882 offentlige p-pladser som følge af byrumsforbedringer, et projekt for sikre skoleveje og etablering af cykelstier, skriver Berlingske Tidende.

Ifølge en opgørelse fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning vil det lykkes at placere 686 erstatningspladser, mens 196 nedlægges. Men hovedparten af de nye p-pladser vil først blive etableret i 2012 eller 2013. Det drejer sig om 500 pladser under Kvæsthusmolen ved Skuespilhuset samt 124 pladser i Istedgade ved Den Hvide Kødby. Og både de Konservative og Venstre er så bekymrede over tabet af p-pladser, at de nu vil indkalde de øvrige partier i parkeringsforliget (S, R og DF) til krisemøde.
Den forværrede situation er opstået kun få måneder efter, at det kom frem, at der findes langt færre lovlige p-pladser end udstedte parkeringslicenser, som københavnerne har betalt 600 kr. for. Blandt andet i p-zonerne Indre By, Århus Plads på Østerbro og Enghave Plads på Vesterbro er der et stort underskud af p-pladser.
»Det står udtrykkeligt i forligsteksten, at der skal skabes erstatningspladser, når der nedlægges p-pladser, og jeg tror ikke, at nogen af os havde fantasi til at forestille sig, at der kunne gå op til tre år. I visse bydele er der i forvejen solgt væsentligt flere parkeringslicenser, end der er p-pladser, så jeg synes, det er temmelig frækt og illoyalt, at man nu nedlægger pladser uden at erstatte dem med det samme,« siger Jakob Næsager (K).


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik