København har godt fat i prostituerede

Københavns Kommune har stor succes med at hjælpe thailandske kvinder ud af prostitution.

Det kan betale sig at lade prostituerede med udenlandsk baggrund få hjælp af kvinder fra samme kultur. Det skriver DR København.

En opgørelse fra kommunen viser, at blandt de 425 prostituerede, der henvendte sig på fire år, var 83 procent af henvendelserne rettet til den thailandske kulturformidler.

- Det er det personlige møde, der virker. Jeg taler thai og ser ud som de piger, jeg vil hjælpe. Min indsigt i deres kultur og viden om kommunale tilbud gør, at hjælpen enklere, siger kulturformidler i Københavnsk Kommune Niracha Srinakron til DR København.

Overvejer udvidet ordning

De positive erfaringer fra thai-projektet betyder, at Københavns Kommune overvejer at udvide ordningen.

- Vi kan se, at en særlig og målrettet indsat med folk, der kender miljøet gør, at vi får bygget bro til mennesker i prostitutionsmiljøet, og man kan absolut overveje at bruge vores gode erfaringer fra de thailandske grupper på andre grupper også, siger socialborgmester i Københavns Kommune Mikkel Warming til DR København.

Mikkel Warming understreger dog, at der med afrikanske og østeuropæiske prostituerede gælder andre forhold. Kvinderne er nemlig ikke så lette at opsøge, da de er på gaden og ikke ude på bordellerne, som de thailandske prostituerede typisk er.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik