Foto: TV2/Lorry

København får ny skøjtehal i Ørestad

Københavns Kommune udbyder nu i samlet hovedentreprise opgaven med at opbygge Ørestadens nye skøjtehal, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Skøjtehallen er på cirka 5.500 kvm og skal opføres i to etager uden kælder. Indenfor skal der være plads til både ishockeybane, tumlebane, tilskuerpladser samt klub- og omklædningsfaciliteter.

Projektet skal opføres på en 4.500 kvm stor grund ved siden af multihallen Copenhagen Arena, som vil være under opførsel samtidigt med skøjtehallen. Det stiller i særlig grad krav til etableringen og driften af byggepladsen, og samtidigt betyder placeringen, at der er stort fokus på byggeriets kvalitet.

- Bygningen skal forholde sig til både arenaen og det resterende lokalområde. Derfor er det vigtigt, at den tager sig godt ud, siger Louise Harder, teamleder i Københavns Kommune.

Lokalt samlingspunkt

Hun fremhæver, at skøjtehallen skal fungere som en kommunal driver, der genererer liv i lokalområdet.

Det var meningen, at den allerede skulle være taget i brug i sommeren 2015, men på grund af logistiske udfordringer er byggeriet blevet forsinket.

Nu er planen, at arbejdet skal gå i gang i februar 2015 og have en varighed på cirka et år. Derudover er Københavns Kommune gået væk fra planerne om at udbyde den i totalentreprise og omvendt licitation.