Arkivfoto Foto: Lorry

København får ny moské på Amager

Med undtagelse af Dansk Folkeparti har en samlet borgerrepræsentation sagt ja til en ny moské på Amager.

Beboerne på Amager i København har mistet Amagerbanken, men nu får de en ny moské i stedet.
Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation bestående af alle partier undtagen Dansk Folkeparti sagde torsdag aften ja til planerne om en ny moské på Islands Brygge.
Dansk Folkeparti fik i 11. time opbakning til, at den nye moské ikke må indkalde til bøn via højtalere. Papirarbejdet med at tinglyse servitutten er allerede på vej igennem systemet og vil være på plads i tide, lyder det fra kommunen.
For Dansk Folkepartis gruppeformand Carl Christian Ebbesen er aftenens beslutning dog stadig en skuffelse.
- Det er fint nok, at vi har religionsfrihed, men her har et flertal sagt ja til at bygge et monument for en kultur og en religion som mener, at kvinder står under mænd. Vi bygger et hus, hvor kønsadskillelse er en del af hverdagen, så det er en sorgens dag, siger Carl Christian Ebbesen.
Københavns Borgerrepræsentation valgte samtidig at udskyde behandlingen af et andet moskébyggeri på Vibevej i Københavns nordvestkvarter.
Det skete, efter De Konservative ville have tinglyst en servitut om, at moskéen ikke må indkalde til bøn. Ifølge De Konservative ligger moskéen i et boligkvarter, og bønnen vil derfor genere naboerne.
På forhånd tegner der sig dog et flertal for, at også moskébyggeriet på Vibevej vil blive vedtaget, når sagen ventes at komme til afstemning på næste møde i Borgerrepræsentationen.