København får multiarena i Ørestad

I efteråret 2013 får København en ny multiarena i Ørestad af høj international standard, lover bygherrerne.

Nu får København sin multiarena. Den skal opføres i Ørestad Syd og er efter planen færdig i efteråret 2015.
      I samme del af Ørestad opfører Københavns Kommune en ny skøjtehal, ligesom der er planer om en folkeskole med idrætshal.
      Københavns Kommune og Realdania skyder hver 325 millioner kroner ind i projektet. Herudover bidrager Elitefacilitetsudvalget og Danmarks Idræts-Forbund på forskellig vis til etablering og drift.
      - Jeg er glad for, at Danmarks hovedstad får en arena, så København kan spille op imod byer som London, Berlin, Stockholm og Hamburg. Det vil skabe rum for mange gode oplevelser for københavnere og gæster, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen (S).
      Ifølge Flemming Borreskov, administrerende direktør i Realdania, bliver bygningen super fleksibel og vil kunne bruges til internationale shows, koncerter eller sportsbegivenheder.
      Danmarks Idrætsforbund mener, det er helt afgørende, at multiarenaen projekteres og designes, så der kan holdes VM i håndbold, ishockey og svømning.
      - Ikke mindst det igangværende VM i landevejscykling og IOC-topmødet i 2009 er bevis på, at værtskaberne for de største internationale idrætsbegivenheder er inden for Københavns rækkevidde, siger DIF's formand, Niels Nygaard.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik