København får Europaskole

København åbner en Europaskole. De første klasser starter næste år. Skolen skal fastholde højtuddannede udlændinge i København, fortæller DR København.

Siden 1990'erne har flere københavnske politikere ønsket sig en international Europaskole i København. Og nu kommer den. Europaskolen bliver organisatorisk tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium. Den åbner i 2013 på en skole i Sydhavn. Men det er planen at bygge en helt ny skole på Carlsberg-området.

- Lige så snart vi har finansiering på plads, så begynder vi at bygge. Og så går der lige nogle år, før skolen står klar, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev til DR København.

Helt præcist forventes den nye Europaskole at stå klar i 2017. Ifølge Anna Mee Allerslev er både private og fonde interesserede i at hjælpe med finansiering af byggeriet.

Skal fastholde højtuddannede

Europaskolen skal gøre det mere attraktivt at arbejde i København, fortæller beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

- Vi ved fra vores undersøgelser, at en af grundene til, at vores gode udenlandske arbejdskraft desværre ikke bliver så længe i København, som vi kunne ønske, er, at deres familie ofte har svært ved at falde til og at de ikke er tilfredse med de skoler, vi har, siger Anna Mee Allerslev til DR København.
Det vurderer Dansk Erhverv også. Dansk Erhverv er en af tre parter bag Danmarks største netværk for højtuddannede udlændinge, der arbejder i Danmark. Netværket har 7000 medlemmer. Det er ikke de gode skatteforhold i Danmark, der får medlemmerne til at blive, lyder det fra forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Jannik Schack Linnemann.

- Vi er i forvejen ikke særlig attraktive, når det gælder skat og andre konkurrenceparametre som vi bruger til at sammenligne os med landene omkring os. Vi er ikke særlig synlige på det globale arbejdsmarked i forvejen. Så det gælder bare om at få gjort noget ved de ting, som vi rent faktisk selv kan gøre noget ved. Og det er blandt andet det med international skolegang, siger han til DR København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik