København er verdens femtedyreste by

København er stadig blandt verdens dyreste byer, men det rammer ikke turismen, vurderer Wonderful Copenhagen.

Det kommer næppe bag på nogen, at København placerer sig i den tunge ende på listen over verdens dyreste byer.
      Lige siden prissammenligningsfirmaet PriceRunners startede med at lave prisundersøgelser af verdens storbyer i 2001, har den danske hovedstad ligget blandt de dyreste.
      - Det er typisk almindelige dagligdagsprodukter som benzin, bleer og busbilletter, der er dyrere i Danmark end i mange af de andre storbyer, siger Martin Andersen, der er Country Manager for PriceRunner i Danmark.
      Og der er store prisforskelle at finde på dagligvareprodukterne. For eksempel koster en pakke O.B. tamponer 11,51 kroner i Shanghai, der er den fjerdebilligste by på listen, mens samme pakke tamponer koster 41,51 kroner i København.
      PriceRunner har lavet listen for at gøre det overskueligt for forbrugere at sammenligne priser på konkrete produkter i 32 af verdens storbyer.
      - Det er relevant for forbrugerne at vide, om det for eksempel kan betale sig at købe et digitalkamera i Shanghai eller Singapore, hvis man skal ud og rejse, siger Martin Andersen.
      Omvendt kan udlændinge også sammenligne priser og se, at det ikke kan betale sig at tage til København, hvis man er ude efter at spare penge på sin shopping.
      Hos turistorganisationen Wonderful Copenhagen mener kommunikationschef Anéh Hajdu ikke, at Københavns placering på listen har nogen betydning for, hvor mange turister der vælger at tage hertil.

      - Det er klart, at København ikke kan konkurrere på prisen med de billigste destinationer, men vi kan konkurrere på kvalitet. Vi ved, at turisterne er bjergtagede af vores cykelkultur, afslappede livsstil, høje gastronomi og designertøj, siger hun.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik