København er Nordens billigste hovedstad

En sammenligning af 25 varer og ydelser viser, at den danske hovedstad er Nordens billigste hovedstad.

Selv om København har ry for at være en relativ dyr by, så er det måske ikke så slemt endda.

En ny undersøgelse af 25 varer og tjenesteydelser udnævner i hvert fald den danske hovedstad til at være Nordens billigste.

Bag undersøgelsen står Pricerunner.dk, der har lavet en lignende undersøgelse hvert år i mere end 10 år.

For tre år siden, i 2009, var København Nordens næstdyreste hovedstad kun overgået af Oslo. Sidste år rykkede Stockholm forbi København, og i år er også Helsinki rykket forbi, når man kigger på prisniveauet.

Ifølge undersøgelsens bagmænd er det blandt andet lavere priser på alkohol, busbilletter og mælk, der gør København billigere end de øvrige nordiske hovedstæder.

Også populære mærkevare som Converse-sko og sminke fra Lancome er væsentligt billigere i København end i resten af Norden.

Til gengæld kan der på enkelte varer være penge at spare i det øvrige Norden. Københavnere betaler ifølge undersøgelse således 25 procent mere for kaffe og hele 60 procent mere for bleer sammenlignet med vores nordiske naboer.

Pricerunners undersøgelse er i øvrigt ikke begrænset til Norden. I alt er prisniveauet blevet undersøgt i 31 storbyer over hele verden.

Billigst er Mumbai i Indien, skarpt forfulgt af Thailands hovedstad, Bangkok.

Man behøver dog ikke tage til Asien for at finde en billig by. Den polske hovedstad, Warszawa, der kan nås med fly på fem kvarter, kiler sig ind på listens tredjeplads.

Den dyreste blandt de 31 undersøgte byer er Oslo, skarpt forfulgt af Japans hovedstad, Tokyo, og den brasilianske storby Sao Paolo.

Listen er opgjort med den billigste by øverst, og i den rangorden indtager København en 24. plads blandt de 31. undersøgte byer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere