Knivdræbt 37-årig kvinde var alene på vagt

Den 37-årige kvindelige ansatte, der blev slået ihjel af en beboer på bostedet Ringbo i Bagsværd i morges, var alene på vagt, da drabet skete.

Det fortæller Palle Nielsen, afdelingsformand hos FOA for social- og sundhedsassistenterne i Københavns Kommune til DR Nyheder.

Se indslag fra bostedet

Læs også: Uprovokeret drab....

- Hun møder i sin dagvagt kl. 7.00 i morges. Det er her, at nattevagten går hjem, og derefter er hun alene i huset mellem kl. 7 og 8. Og det er der imellem, at hun bliver stukket ned, siger han til DR Nyheder.

Læs også: 37-årig kvinde knivdræbt.

Det er først, da de andre ansatte på bostedet Ringbo møder ind kl. 8.00, at de opdager noget er galt. Da de ikke kan forstå, hvor hun er, begynder de ansatte at lede efter den 37-årige kvinde.

Ifølge fællestillidsmand for social- og sundhedspersonalet i socialforvaltningen i Københavns Kommune, Jens Flyvholm, er det normalt at de ansatte er alene med de sindslidende beboere i en time hver morgen.

- Det er der, der er vagtskifte. Aftenvagten tager hjem kl. 7.00 og så er der én person på vagt indtil de andre møder ind kl. 8.00.

Ifølge fællestillidsmanden har der længe været diskussioner mellem ledelsen og medarbejderne om, at der var for få ansatte på bostedet Ringbo til at klare de mange sindslidende patienter.

- Både ledelsen og medarbejderne er enige om, at der sagtens kunne bruges flere medarbejdere, men det handler jo også om økonomi, siger Jens Flyvholm.

Han mener, at både ledelse og medarbejdere har forsøgt at løse problemet så godt de kunne med de midler, der var til rådighed.

- Men som vi står nu, kan vi sagtens sige, at det ikke var forsvarligt, at hun var alene på vagten. Og vi kommer til at tage diskussionen om, hvor mange der skal passe så stort et antal klienter, siger Jens Flyvholm til DR Nyheder.

Bostedet Ringbo har ifølge sin egen hjemmeside 135 beboere, der lider af 'betydelige psykiske funktionsnedsættelser.'

Centerchef på Ringbo, Jørgen Marthedal vil overfor DR Nyheder hverken af- eller bekræfte, at der har været diskussion mellem ledelse og ansatte om bemandingen på bostedet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik