Knallertkørere blæser på loven

Godt hver anden knallertkører har bagdelen plantet på et ulovligt køretøj. Det viser resultatet fra politiets netop overståede knallertaktion i Nordsjælland.

I løbet af sidste uge stoppede Nordsjællands Politi 333 knallerterkørere i Nordsjælland. 199 gik derfra med en sigtelse for at overtræde færdselsloven. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
- Langt de fleste havde knallerter, som på vores rullefelt blev målt til at køre for hurtigt, siger Nordsjælland Politis pressekoordinator Henrik Suhr, der med de mange bøder in mente ser grund til yderligere aktioner.
- Det er helt klart alt for stort et tal, så vil kan bestemt ikke udelukke, at vi laver endnu en særlig indsats over for knallertkørerne i den nærmeste fremtid, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Ud over ulovlige køretøjer blev otte knallertkørere sigtet for at have været påvirket af hash, spiritus eller lignende. Flere fik desuden bøde for at køre uden hjelm. Aktionen blev afholdt i alle Nordsjællandske kommuner, oplyser Nordsjællands Politi.

Grundene til at fare med lempe på knallert er ellers overbevisende. Ifølge Rådet for Sikker Trafik er det over 50 gange så farligt at køre knallert som personbil, og blandt de mest almindelige årsager til knallertulykker er for høj hastighed, spritkørsel og manglende styrthjelm. Især de unge er i farezonen. Statistikken viser blandt andet, at halvdelen af alle personskader på unge mellem 15 og 17 år sker, mens de sidder på en knallert.

Kampagner, mere strikse regler samt indførelsen af politiets rullefelter til måling af fart på store knallerter har dog haft sin effekt. Ifølge politiet er antallet af alvorlige uheld med de store 45-knallerter for eksempel dalet fra 71 alvorligt tilskadekomne i 2006 til 39 i 2010.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik