Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

1 af 2

Klov-beskæring: En rigtig lortedag for Lorry-journalist

Hvad det skulle have været et skævt og interessant indslag om regionens eneste ko-klovbeskærer, blev en ret ulækker dag for TV 2 Lorrys journalist.

- Nogle gange står man bare ved den forkerte ende af en ko, bemærkede Nanna Holst tørt og temmelig ildelugtende fredag eftermiddag, da hun vendte tilbage fra optagelse i Hornbæk.

TV 2 Lorrys videojournalist havde tilbragt formiddagen sammen med den professionelle og meget travle klovbeskærer Brian Huldgaard.

Han er den eneste certificerede ko-klovbeskærer i TV 2 Lorrys område, og da det netop er sæson for at sætte køerne på græs arbejder han i øjeblikket nærmest i døgndrift.

  Foto: Nanna Holst - TV 2 Lorry

33 limousine-køer og en tyr skulle i dag have lavet lækre sommerfødder, og det var en af disse køer, der ja, bogstavelig talt, kom til at overskide både journalist og klovbeskærer.

Det er sikkert heller ikke særlig morsomt at hænge og dingle i den stor grønne "negle-klipper", så kan man fortænke koen i at få lidt dårlig mave?

(Artiklen fortsætter under videoen)

00:14

Journalist og klovbeskærer betragter "skaderne"

Luk video

- Det er den groveste tid på hele året jeg kører nu. De sidste tre uger har jeg ikke haft fri og jeg ved, at jeg ikke har fri før til dyrskuet i Roskilde, fortæller Brian Huldgaard, der selv har base i Kirke Sonnerup.

Indtil 3. juni står den på 12-timers dage med 700 kilos dameben mellem hænderne.

Håbet er, at sønnen en dag fører virksomheden videre, som Brian Huldgaard. har gjort det efter sin far for efterhånden 33 år.

00:34

Se Brian Huldgaard give køerne lækre sommerklove.

Luk video