Klorforgiftning: 46 børn og ni ledere fra Hillerød udskrives fredag

Det er stadig uvist, hvorfor 46 feriebørn og ni voksne blev klorforgiftede i svømmehallen i Tarm Idrætscenter

De 46 børn og ni ledere, der torsdag aften blev klorforgiftet i svømmehallen i Tarm Idrætscenter, bliver alle udskrevet efter stuegang fredag formiddag.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder Kurt Stenfeldt, Midt- og Vestjyllands Politi.

De har været indlagt til observation på sygehusene i Herning, Viborg, Kolding, Skejby og Esbjerg, men har på intet tidspunkt været i livsfare.

Når alle er udskrevet, samles gruppen på sit opholdssted i Tarm, og fredag eftermiddag kører de hjem til Hillerød, som det også oprindeligt var planlagt.

Svømmehal er fortsat lukket

Gruppen er tilknyttet Alsønderup Skytte- Gymnastik og Idrætsforening i Hillerød, og børnene er 12 og 13 år gamle.

Den tekniske undersøgelse i svømmehallen bliver foretaget senere fredag, så det er fortsat en gåde, hvorfor de 46 børn og ni voksne blev forgiftede under en tur i svømmehallen.

Svømmehallen blev straks lukket og er fortsat lukket.

- Der er teknikere på vej for at undersøge, hvad der kan være galt. Vi ved stadig ikke, hvorfor koncentrationen af klordampe i hallen var for høj, siger centerdirektør i Tarm Idrætscenter Per Østergaard.

Luftfugtighedsmåler i stykker

Den store gruppe, der var på sommerlejr i Tarm, blev dårlige under opholdet i svømmehallen og begyndte at hoste og kaste op, og det var først på det tidspunkt, at det blev opdaget, at der var noget galt.

- Det er først, da de bliver dårlige, at vi opdager, at der er noget galt. Og det er under de nærmere undersøgelser af hallens tekniske udstyr, at det bliver opdaget, at luftfugtighedsmåleren er i stykker.

Der har været andre gæster i svømmehallen både torsdag formiddag og eftermiddag, og ifølge Per Østergaard er ingen af dem blev syge.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik