Klinikchef må ikke længere arbejde som psykiater

Klinikchefen, der var ansvarlig for omfattende overmedicinering af patienterne på Psykiatrisk center Glostrup, er til fare for patientsikkerheden, mener Sundhedsstyrelsen.

Han er derfor blevet frataget retten til at virke som psykiater og beklæde en overordnet stilling som læge. Det skriver politiken.dk.

Klinikchef Lars Søndergård blev fritaget for tjeneste i juni, efter at Politiken havde omtalt, hvordan patienterne blev behandlet med antipsykotisk medicin i alt for høje doser, ligesom Lars Søndergård med tvang anvendte det beroligende middel Midazolam til at bringe patienterne til ro med den risiko, at de fik respirationsstop.

Sundhedsstyrelsen indledte en undersøgelse af klinikchefens og andre lægers arbejde og har med virkning fra den 31. januar besluttet at indskrænke Lars Søndergårds faglige virke.

Læs også: Læger er under lup

Beslutningen betyder, at Lars Søndergård ikke kan »virke selvstændigt som læge inden for det psykiatriske fagområde«, lige som han ikke kan »beklæde en faglig overordnet stilling«.

Han kan godt fungere som underordnet læge på en afdeling, men i så fald skal arbejde ske under en overordnet læges ansvar, skriver politiken.dk.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik