Riskær kritiserer rigmand efter ur-tyveri: "Vær et bedre eksempel"

Lars Seier Christensen bør ikke kritisere politiet offentligt for hans egen vindings skyld. Sådan lyder budskabet fra Klaus Riskær.

"Jeg synes det er ved at blive lidt anstrengende at høre på den her sag. Kostbare smykker er muligvis noget man skal benytte mere privat? Og Politiets arbejde generelt, synes jeg, man skal passe på med at kritisere, når man ikke selv bidrager til finansieringen af det?"

quote Hvis man har et problem, kan man tage en snak med politiet direkte

Klaus Riskær Pedersen

Sådan skriver erhvervsmanden Klaus Riskær Pedersen på sin Facebook-profil med henvisning til TV 2 Lorrys interview med den tidligere SaxoBank-direktør Lars Seier Christensen. 

Her kritiserer rigmanden nemlig Københavns Politi, fordi han ikke mener, de gør nok for at opklare de mange urtyverier, der finder sted i hovedstaden for tiden. 

Lars Seier Christensen har selv fået stjålet et ur til knap 340.000 kroner, men det giver ham altså ikke ret til at lange ud efter politiet i pressen, mener Klaus Riskær Pedersen. 

- Det er et skidt eksempel for unge mennesker og nye generationer, at give dem det intryk, at det er helt selvfølgeligt, at man kan rende rundt med værdier for 350.000 kroner, og så forvente at det ordner myndighederne for én, skriver erhvervsmanden i en sms fra Sydamerika til TV 2 Lorry og fortsætter:

- 350.000 er en betydelig del af livsopsparingen i en dansk gennemsnitsfamilie, og rige folk og berømtheder skal gå forrest som det gode eksempel. 

Det mener han ikke, at Lars Seier gør, når han vælger at kritisere politiet hos TV 2 Lorry.

- Det er min holdning, at man især som offentlig person skal være varsom med at misbruge sin status og adgang til medier til at lægge pres på offentlige tjenesteudbydere, der for det meste gør, hvad de kan. Hvis man har et problem, kan man tage en snak med politiet direkte - en fremgangsmåde jeg selv har brugt i lignende situationer, skriver Klaus Riskær Pedersen. 

Har Lars Seier ikke ret til at kritisere myndighederne i et demokratisk land som Danmark underordnet hans skattebidrag eller politiske overbevisning?

- Generelt med kritik af myndigheder, så er Lars Seier Christensen jo i sin ret til at gå i politisk dialog. Det gør man ved at deltage i politisk arbejde (som han gør), skrive indlæg (som han gør) eller deltage i offentlige begivenheder af forskellig art (som han gør). Man deltager ikke i en forbedring af det demokratiske retssamfund ved at fremhæve sin egen situation som determinerende for, hvordan man forventer at myndigheder reagerer. Og hvis man vil rejse den diskussion, så må det ske via politisk debat og ikke et medieangreb på vagthavende betjente, der følger deres dagsinstruks. 

I et svar til Klaus Riskær Pedersen på Facebook skriver Lars Seier Christensen følgende:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik