Foto: Claus Fisker / Scanpix

Foto: Claus Bech / Scanpix

1 af 2

I dag går det løs: Her bliver ferietrafikken værst

Efterårsferien er skudt igang, og som altid betyder det ekstra bilerne på vejene. Her kan du skabe dig et overblik over, hvor trafikken bliver værst.

I næste uge begynder skolernes efterårsferie, hvor mange enten krydser landet for at besøge familie eller tager en tur i sommerhus. Og den øgede trafik vil kunne mærkes på motorvejene. 

Især på Køge Bugt Motorvejen, Rute 21 hele vejen til Sjællands Odde og rute 237, der er strækningen mellem Hornbæk og Tisvildeleje, forventes det, at man vil kunne mærke, at der er flere biler på vejene. Det oplyser Vejdirektoratet.

Til gengæld er godt nyt til dig, som ikke holder efterårsferien. Alle hverdage i uge 42 skulle der nemlig være rigeligt med plads på vejene og derfor kortere rejsetid i både morgen- og eftermiddagsmyldretiden.

Læs også Snart vendes ensretningen på klassisk københavnergade

Se hvordan trafikken forventes at være i efterårsferien. Foto: Vejdirektoratet

Værst de to lørdage

Allerede igår, den 13. oktober, begyndte udrejsetrafikken at røre på sig. Lørdag vil det især kunne mærkes på motorvejene ved de større byer, hvor pendlere og ferietrafikangter bør opleve lidt ekstra trafik i forhold til, hvad de plejer i tidsrummet mellem klokken 14-18.

Det er dog lørdagene, som Vejdirektoratet forventer bliver værst når det kommer til øget rejsetid og kødannelse. Lørdag den 14. oktober er den største udrejsedag i efterårsferien, og særligt i tidsrummet 10-16 skal man væbne sig med ekstra tålmodighed. 

Det samme gælder for lørdag den 21. oktober, hvor mange tager hjem fra efterårsferie igen. Igen er det mellem klokken 10 og 16, at der kan opstå kødannelse og forsinkelser på vejene.

Også travlhed i luften

Det er dog ikke kun på de danske veje, at der bliver travlt. Også i Københavns Lufthavn forventes der flere passagerer end normalt. Her var det særligt fredag den 13. oktober, hvor mange rejste afsted og søndag den 22. oktober, hvor de rejsende kommer hjem igen, at der forventes mange passagerer i lufthavnen. Det oplyser Københavns Lufthavn.

Skal man have så behagelig og gnidningsfri en tid i Københavns Lufthavn, så gælder det om at forberede sig.

- Rejsen gennem lufthavnen bliver meget nemmere, hvis man forbereder sig hjemme fra på turen gennem lufthavnens check-in og sikkerhedskontrol, fortæller passagerchef Thomas Hoff Andersen i en pressemeddelse.

Statistikken viser, at Spaniens Canariske øer, græske Kreta og Rhodos og Antalya i Tyrkiet er i top når det gælder rejsemål i efterårsferien. Derfor er ekstra forberedelse, når man krydser den såkaldte "Schengen-grænse" ligeledes en god idé.

- Et godt råd er, at tjekke om ens rejsemål er uden for Schengen-området. Er det tilfældet skal man sætte lidt ekstra tid af efter sikkerhedskontrollen til også at skulle igennem paskontrollen, da der kan opstå køer og ventetid, siger passagerchef Thomas Hoff Andersson.

Antal forventede passagerer i lufthavnen i efterårsferien:

Fredag 13/10: 101.700Lørdag 14/10: 82.000Søndag 15/10: 94.500Mandag 16/10: 91.100Tirsdag 17/10: 78.500Onsdag 18/10: 80.700Torsdag 19/10: 89.600Fredag 20/10: 93.200Lørdag 21/10: 74.300Søndag 22/10: 94.000

Læs også To Christiansborgpolitikere: "Riv Bispengbuen ned"