Klapjagt på sociale bedragere

Køge Kommune opruster fra næste år kraftigt i kampen mod socialt bedrageri. Alene i 2009 fandt de to kontrolmedarbejdere 2,4 millioner kroner, der uberettiget var blevet udbetalt til borgerne, skriver DAGBLADET Køge.

Indsatsen har været en stor succes, mener forvaltningsdirektør Mogens Pejtersen.

- Jeg synes, det er lidt af en solstråle-historie. Når nogen får sociale ydelser, de ikke har ret til, så er det jo os andre, der betaler. Vi har studeret problemet, og vores vurdering er, at vi godt kan fordoble indsatsen på dette område, siger Mogens Pejtersen.

Det er især snyd med boligsikring og børnetilskud, der udgør størstedelen af det sociale bedrageri. Tilskuddene er for eksempel større for enlige mødre, men ved samkøring af registrene, opdager Køge Kommunes kontrollanter ofte, at der bor flere på adressen. Når kontrollørerne får mistanke om snyd, bliver borgeren indkaldt til en samtale, og der ender sagen i langt de fleste tilfælde.

- Hvis man er ude i et bedrageriforhold, så bliver det som regel erkendt, eller også har borgeren en god forklaring. Det hører også med til historien, at vi har fået udviklet et nyt EDB-system, der automatisk, hurtigt og effektivt kan samkøre en lang række registre, siger Mogens Pejtersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere