Klage over kystsikring

Næsten samtidig med at resultatet af afstemningen om kystsikring af Jyllinge Nordmark blev læst op i Baunehøjskolens hal i aftes, blev der trykket send på den første klage over projektet.

Og klagen blev sendt fra Danmarks Naturfredningsforening til Miljø- og Naturklagenævnet. Det skriver Dagbladet Roskilde.

- Vi klager, fordi kommunens konklusioner i forhold til de miljømæssige påvirkninger af projektet bygger på en miljøvurdering, der fremkom i forbindelse med det første projekt, kommunen arbejdede med. Men der blev fremlagt et helt andet projekt i aftes, siger Bjørn Petersen, formand for DN Roskilde.

DN undrer sig over Kystdirektoratets syn på miljø.

- Kystdirektoratet brød sig ikke om det første projekt med en smal spunsvæg. Deres argument var æstetisk ikke-biologisk. De vil meget hellere have, at man læsser store mængder lerjord af på en strandeng, hvor lerjord er et fremmedelement. Det er der ikke meget biologisk logik i, siger Bjørn Petersen til Dagbladet Roskilde.

Om klagen vil udskyde kystsikringsprojektet, der vil sikre 494 grundejere mod vandet, er for tidligt at sige. Det skal Miljø- og Naturklagenævnet tage stilling til.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere