"Kisteglad" borgmester får millionbeløb til nye sundhedshuse

Regeringen og DF giver knap 34 millioner kroner til nye læge- og sundhedshuse i TV 2 Lorrys sendeområde. Det skal mindske lægemanglen og sikre bedre behandling.

Syv kommuner samt Region Sjælland og Region Hovedstaden har fredag modtaget næsten 34 millioner kroner tilsammen i tilskud til nye læge- og sundhedshuse.

Pengene kommer fra Sundheds- og Ældreministeriets særlige pulje til etablering af læge- og sundhedshuse, som alle kommuner har kunne søge om midler fra siden marts måned.

En af de kommuner, der modtager tilskud, er Ishøj Kommune, der med et tilskud på 10,7 millioner kroner høster det største millionbeløb i TV 2 Lorrys sendeområde.

Det er noget, der falder i god jord hos borgmesteren i Ishøj.

- Det betyder, at vi får stort set næsten alle omkostninger dækket, og det er jeg kisteglad for. Så kan vi allerede gå i gang med vores tredje sundhedshus, og dermed åbne det nye sundhedshus i januar 2020, siger Ole Bjørstorp, Socialdemokratiet, til TV 2 Lorry.

Bøvl med læger

Ishøj har længe døjet med stor længemangel.

I 2018 manglede omtrent 8.000 borgere egen læge i Ishøj, oplyser borgmesteren. Det tal blev dog væsentligt forbedret, da kommunen åbnede deres andet sundhedshus sidste år. Og med et tredje sundhedshus, vil de næsten komme lægemanglen til livs.

- Det vil betyde, at mere end 3.500 borgere nu kan få en læge i deres egen kommune, frem for andre steder. Så alt i alt vil det betyde, at kun cirka 1.000-1.500 vil stå med en læge fra andre kommuner. Så det går den rigtige vej, siger Ole Bjørstorp.

Fordeling af midler fra puljen:

Ishøj Kommune: 10.763.000 kroner.

Københavns Kommune: 6.715.000 kroner.

Vallensbæk Kommune: 2.080.000 kroner.

Brøndby Kommune: 2.828.000 kroner.

Gribskov Kommune: 500.000 kroner.

Ballerup Kommune: 711.000 kroner.

Helsingør kommune: 672.103 kroner.

Region Sjælland: 5.000.000 kroner.

Region Hovedstaden, Amager Hospital: 3.815.594 kroner.

Region Hovedstaden, Frederiksberg hospital: 7.610.200 kroner.

Pengene skal sikre bedre behandling

Flere læge- og sundhedshuse er en central del af regeringen og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform, der blev indgået tilbage i januar.

Udover at sundhedsvæsnet skal udbygges de kommende år, skal pengene også være med til at sikre en bedre og mere sammenhængende behandling.

- For patienterne betyder det, at de får kortere vej til deres behandling, og at man kan få flere behandlinger samme sted. Man skal måske både til læge, til fysioterapeut og have taget en blodprøve. Det er tid og besvær, der kan undgås, når man kan få behandlingerne samme sted, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby, Venstre, i en pressemeddelelse.

Men udover at sikre bedre behandling skal de nye læge- og sundhedshuse også være med til at tiltrække læger.

- Vi er begyndt at bygge lægehuse op på en anden måde, så det også tilgodeser de unge lægers behov, da de hellere vil være i større, fælles sundhedshuse, siger Ole Bjørstorp.

TV 2 Lorry talte med Ole Bjørstorp, da Ishøj Kommune sidste år åbnede deres andet sundhedshus. Se indslaget her:

Praksissen sikrer, at 3.200 borgere i Ishøj nu kan få en læge indenfor kommunegrænsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik