Rådhuspladsen er omdannet til et kirkeligt område i Kristi Himmelfarts-ferien Foto: Hans Nørgaard

Kirkernes Roskilde Festival: Himmelske Dage i København

Alle sejl er sat, når kirkefestivalen fra i dag og frem til søndag afvikles i hovedstaden

Har du gjort noget syndigt? Eller har du bare brug for at læsse af - tale om dine problemer. Så kan du i disse dage gøre det på Rådhuspladsen i København, hvor en skriftemoder eller skriftefader vil lytte til dig i en nyindrettet skriftestol, der er sat op på pladsen.

Skriftestolen er bare et af de mange - rigtig mange - arrangementer og tiltag, der markerer, at den kirkelige festival - Himmelske Dage - i de næste fire dage afvikles i København.  Himmelske dage er et led i danske kirkedage, der siden 1969 er blevet afviklet hvert tredje år rundt om i landet, og nu er turen altså kommet til København.

-Formålet er blandt andet at skabe rammer om samtaler - alt det væsentlige i livet. Det behøver ikke bare handle om tro, men også om etik - hvordan er det at være menneske, hvordan forholder man sige til andre religioner, klimaforandringer - de store emner. Mange vil gerne snakke om den slags, men mangler et sted eller en ramme til at gøre det. Og så er det en fest - vi vil holde en sjov festival, fortæller Mia Rahr Jacobsen, der er projektleder i Himmelske Dage og til daglig sognepræst i Sankt Jakobs Kirke på Østerbro i København.

Hun er overbevist om, at københavnerne vil tage godt imod arrangementet. Tidligere har natkirker været en succes.

-Og Himmelske Dage giver samme mulighed som natkirkerne for at snuse til det kirkelige på en uforpligtende måde, siger hun.

Arrangørerne håber på, at op imod 30.000 menesker vil lægge vejen forbi et af de mange arrangementer.

 

Det kan du opleve på Himmelske Dage

Programmet rummer mere end 400 arrangementer. Her er et lille udpluk:

TORSDAG:
*Åbningsgudstjeneste arrangeret af forskellige kirkesamfund. Ny salme af peter AG. Vor Frue Kirke klokken 14-15.
*Besøg en samtalesofa. I hver sofa sidder der en vært - en debattør, en præst, musiker eller skuespiller, som du kan føre en samtale med. Pladser og torve i København K fra 16-20.
*Gør som Jesus - stig til himmels. Klatrearrangement med Sydhavn sogn - 15,6 meter høj klatrevæg i Frederiksholm Kirke  fra 17-20.
*Natkirke. Vore Frelsers Kirke omdanes til et rum fyldt af drømmende, pulserende strukturer af organiske og elektroniske lydflader. Fra 20-23.
*Koncert - Dicte. Nytorv klokken 21.

FREDAG:
*Morgensang med Københavns Politikor. Nytor 9-9.45.
*Bibelske planter i Botanisk have. Rudnvisning i haven fra 10 til 11.30.
*Kristian Leths okkulte verden. Mød forfatter, journalist  og sangskriver Kristian Leth, der inviterer gæster. For eksempel en exorcist.  Merkur på Gammeltorv 13-15.
*Cykelgudstjeneste. Israels Plads 13-19.

LØRDAG:
*DANS! Workshop om krop, dans og bevægelse. Helligåndshuset  10-11.30.
*Rollespil - Biblen tur - retur.  Gammel og moderne fortolkning af bibelske scener. Rådhuspladsen klokken 11 og 15.
*Jazzmesse med Chris Minh Doky. Klokken 14 i Vor Frue Kirke.
*Nightfever i den katolske kirke. Kirken oplyses af levende lys - en bønsoplevelse for sanserne. Sankt Ansgars kirke klokken 18-22.

SØNDAG:
*Kantategudstjeneste. Uropførelse af ny kantate af Sunleif Rasmussen. Trinitatis Kirke 10.30.
*Højmesse i Christiansborg Slotskirke. 11.00.
*Afslutningsgudstjeneste Nytorv 12-13.30. 

 

 

 

 

Der er meget mere på programmet end det, du kan læse i boksen herover. Se det fuld program på festivalens hjemmeside her.