Kirken vil hjælpe ægteskaber

Græsted Kirke inviterer nu gifte sognebørn til at lære om, hvordan de undgår at ende i skilsmisser, og interessen er uventet stor.

Hele 15 par har meldt sig. Livsstilsekspert Christian Grau mener, at der er kommet øget fokus på at bevare ægteskaber og parforhold, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kirken skal ikke bare være med, når folk siger ja til hinanden.

Kirken kan også hjælpe med til, at ægteskabet udvikler sig og bliver godt.

Det mener i hvert fald sognepræst ved Græsted Kirke, Ole Backer Mogensen.

Og han bakkes op af menighedsrådet ved kirken, der gerne giver midler, så hele 15 par fra Græsted Sogn denne januar kan lære, hvordan man styrker sit ægteskab.

Prep-kursus efter amerikansk model

- Jeg tror ikke, at nogen skilsmisser bliver gennemført, uden at nogen bliver såret. Når man hører, hvor grimt det kan gå, har jeg tit tænkt: Kunne der ikke være gjort noget for at undgå det, siger Ole Backer Mogensen.

- Derfor har kurset heller ikke fokus på skilsmissen, men giver redskaber til at kommunikere og er på den måde forebyggende. For når samtalen stopper mellem to mennesker, så stopper glæden - og konflikter og det uudtalte hober sig op.

Græsted Kirke har investeret i et såkaldt Prep-kursus, der efter en oprindeligt amerikansk model giver værktøjer til at styrke parforholdet. Prep-kurser hører ind under Center for Familieudvikling, der oplever en stigende interesse for sine kurser. I 2011 gennemførte centret kursus for 336 par, i 2012 var det lidt over 400.

- Det at blive sammen er, med den generelle moralske oprustning, værdimæssigt mere oppe i tiden end før - og det kan nok være baggrunden for, at parkurser har vind i sejlene, siger livsstilsekspert Christian Grau og fortsætter:

- Ligesom interessen i at blive sammen i krisetider på grund af det økonomiske kan være større. Den økonomiske usikkerhed ved en skilsmisse er større i dag, hvor friværdien er spist op, og bankerne har armene overkors.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

fødeafdeling region hovedstaden

Coronakrisens babyboom er aflyst for nu - eksperter forklarer hvorfor

efterladt speedbåd

Nogen har efterladt en speedbåd i Skovshoved Havn – og andet interessant fra hittegodslisten

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere