Kirke Hyllinge-bryggeri er årets bedste

Mikrobryggeriet Hornbeer snupper igen titlen som årets danske bryggeri, der kåres af Danske Ølentusiaster.

Der bliver nok skålet et par gange mere end normalt i den midtsjællandske by Kirke Hyllinge denne fredag aften. Byens bryggeri Hornbeer kan nu kalde sig årets danske bryggeri 2011 - en konkurrence, Hornbeer også vandt tilbage i 2009.
Kåringen er resultatet af en direkte afstemning blandt medlemmerne af foreningen Danske Ølentusiaster.
De 9000 ølentusiaster, der er fordelt på 52 lokalafdelinger over hele landet, havde muligheden for at vælge mellem hele 136 forskellige bryggerier.
Hornbeer endte dog med at få en sejr, der var alt andet end lige til øllet: 17,7 procent af stemmerne fik bryggeriet.
- Hornbeer har på få år vokset sig fra at være et lille bryggeri blandt de mange spændende bryggerier i Danmark til at være en af de større og markante spillere på det danske ølmarked, skriver Danske Ølentusiaster i en pressemeddelelse og fortsætter:
- Hornbeer udmærker sig dermed ikke blot ved, at Danske Ølentusiasters medlemmer mener, at bryggeriet har gjort et positivt indtryk på den danske ølscene, bryggeriet løb oven i købet med sejren i begge kategorier som årets danske ølnyhed.
Det er dog ikke kun herhjemme, at Hornbeer fejrer triumfer. Det er således blevet til priser i konkurrencer som European Beer Star i Tyskland, Stockholm Øl og Whisky Festival og World Beer Cup i San Diego.
De følgende pladser på listen over årets danske bryggerier gik til Midtfyns Bryghus med 11 procent af stemmerne, Fanø Bryghus med 9,3 procent og Mikkeller med 6,1 procent.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik