Kinesisk topuniversitet rykker til København

For anden gang i verdenshistorien etablerer et førende universitet fra Kina sig på et vestligt universitet.

Om bare to uger slår Københavns Universitet (KU) dørene op for et helt nyt samarbejde med et af verdens førende universiteter, kinesiske Fudan University i Shanghai.

Centeret kommer til at hedde Fudan-Europe Centre for Modern and Comparative China Studies - eller på dansk bare Fudan-centret.

Det er bare anden gang i verdenshistorien, at et førende kinesisk universitet etablerer sig på et vestligt universitet, skriver Politiken.

Første gang var sidste år i Californien. Og med det nye center har det respektable universitet også fået en bro til Europa, forklarer Yang Yuliang, præsident for Fudan University, til Politiken:

- Det har været en stor ære at arbejde med Københavns Universitet og etablere det første Fudan-center i Europa. Vi håber, at centret vil fungere som en bro såvel som en platform for udveksling af synspunkter mellem europæiske og kinesiske forskere.

- Vi forventer også, at centret vil fremme en gensidig forståelse, hvilket jeg mener er af stor betydning for en mere harmonisk verden.

Også på KU er glæden stor. Geir Helgesen, der bliver centerleder, ser frem til at blive samlingspunkt for samarbejdet.

- Centret bliver et samlingspunkt for europæiske forskere, der interesserer sig for Kina og omvendt. Det åbner op for en masse muligheder, siger Geir Helgesen til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere