Kim Walls familie glæder sig over motionsløb: "Det gør en forskel"

På Christianshavn viste en gruppe danskere også sin støtte til Kim Walls familie.

- Jeg vil selvfølgelig gerne være med til at støtte op om, at mange andre journalister fremover kan modtage det her legat og lave nogle vigtige historier. 

Det siger den københavnske journalist Anne Kirstine Hermann, der er den første modtager af et stipendium fra Kim Walls Mindefond, til TV 2 Lorry.

I foråret fik hun i New York overrakt omkring 30.000 danske kroner til et bogprojekt. 

Ved ceremonien deltog både Kim Walls forældre og bror. 

Netop Kim Walls familie har selv været engageret i løbet for deres datter fredag aften, som både er afholdt i København, Beijing, San Francisco, Istanbul, New York og hendes svenske hjemby, Trelleborg. 

- De synes, det er så dejligt, at så mange forskellige byer i verden deltager i løbet for Kim. De er virkelig glade, og de løber selv i Trelleborg i dag, siger journalist Leone Bjerre Milton, der har arrangeret løbet i den danske hovedstad, til TV 2 Lorry. 

Ingrid Wall: Det er på tide at tænke fremad

Omkring 62 danskere var tilmeldt det tre kilometer lange løb, som havde både start og slut på Christianshavn Torv.

Det kostede 10 dollars at deltage. Pengene går til Kim Wall Memorial Fund, der er startet af hendes venner og familie, og som giver donationer til kvindelige journalister verden over. 

- I og med at vi har engageret os i det her løb, så er det på tide for os at tænke på livet og fremtiden. Og ikke kun tænke på alt det forfærdelige, der er sket os i det seneste år, sagde Kim Walls mor, Ingrid Wall, til BT

- Og tanken er, at det her løb skal være en årlig tilbageværende begivenhed, tilføjede hun. 

Til norske NTB sagde hun:

- At se flere hundrede mennesker gå og løbe for at hædre Kims minde, et år efter hun gik bort, er en måde at hylde både selve livet og Kim på. Det gør en forskel.

Markere årsdagen  

Det er et år siden, Kim Wall sidst blev set i live.

Hun stævnede ud fra Refshaleøen sammen med ubådsbygger Peter Madsen ombord på ubåden Nautilus på det, som skulle have været en reportagetur.

Ti dage senere blev hendes krop fundet skyllet i land på Amager. Peter Madsen blev i april idømt livsvarig fængsel for mordet på Kim Wall.

Før sin død arbejdede Kim Wall som freelancejournalist. Med base i New York og Beijing rapporterede hun blandt andet fra stillehavsområdet, Afrika, Asien og USA.

Flere af hendes reportager blev trykt i store, internationale medier som The Guardian, The New York Times, Vice Magazine, South China Morning Post, The Atlantic og Time.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik