Kgs. Nytorv genåbner som rundkørsel i morgen

Mandag den 2. november 2015 bliver den oprindelige trafik genåbnet omkring Kgs. Nytorv, så pladsen igen kommer til at fungere som rundkørsel for cykler, busser og biler.

I det seneste halvandet år har der været spærret af ved Strøget pga. metrobyggeriet på Kgs. Nytorv, men i de kommende otte måneder bliver metrobyggeriet trukket tilbage til Krinsen, hvilket vil forbedre fremkommeligheden for de mange tusinde trafikanter, som dagligt passerer Kgs. Nytorv.

Genåbningen vil således medføre, at busserne i retning mod Rådhuspladsen kan komme hurtigere frem, ophobningen af biler i St. Kongensgade vil blive mindre som følge af bedre trafikafvikling på selve Kgs. Nytorv, og cyklisterne slipper for omvejen forbi Charlottenborg. Generelt bliver forholdene for cyklister mere trygge, fordi der kommer mere vejareal til både cykler, biler og busser.

Trafikanterne opfordres dog til at være ekstra opmærksomme i den kommende tid, fordi der kan opstå forvirring i starten, indtil man har vænnet sig til, at man igen kan køre hele vejen rundt om Kgs. Nytorv.

Der vil fortsat være vejarbejde på Kgs. Nytorv frem til februar 2016, da vejene skal genetableres, og der skal laves afsætningspladser til turistbusser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik