Kendte virksomheder langer ud efter Københavns kulturpolitikere

Stort virksomhedsnetværk retter skarp kritik af Københavns kulturpolitikere, der vil hjemtage turismeopgave og halvere budgettet for indsatsen.

- Det er ikke meningsgivende at ødelægge en succes.

Sådan lyder budkabet fra en gruppe på intet mindre end 46 aktører inden for turisme- eventindustrien i hovedstaden.

De kritiserer politikerne i Kultur- og Fritidsudvalget i København, som vil hjemtage opgaven med at tiltrække store kultur- og sportsbegivenheder til byen.

I dag er det en opgave, der ligger hos Wonderful Copenhagen, men som det ser ud nu, vil kommunen fremover selv varetage opgaven.  

Vil få konsekvenser for forretningen

Derudover er der også planer om at halvere budgettet for indsatsen. Hidtil har budgettet været 4,8 millioner kroner årligt, og hvis beslutningen fastholdes, vil det istedet være 2,4 millioner kroner årligt. 

Noget, der bekymrer de 46 aktører i netværket Meetingplace, der nu har forfattet et brev til borgmestrene og medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget i København.

De 46 aktører tæller en bred vifte af store, kendte hoteller, venues, taxa- og busselskaber, lufthavnen og forskellige underleverandører.

- Vores store bekymring er, at Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning om både at halvere budgettet for indsatsen og samtidig hjemtage opgaven fra Wonderful Copenhagen, hvor de kommunale midler og den private investering sammen har skabt store resultater, vil betyde markant nedgang i forretning for den lange række af virksomheder i København, som indgår i fødekæden omkring events, står der i brevet. 

Beslutningen vil betyde, at Wonderful Copenhagen fra 2019 ikke længere skal lave lobbyarbejde og tiltrække begivenheder som eksempelvis VM i ishockey eller World Pride.

Billede fra finalen i VM i ishockey i Royal Arena, hvor Sverige vandt.
Billede fra finalen i VM i ishockey i Royal Arena, hvor Sverige vandt.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

De 46 aktører håber på, at det ikke er for sent at ændre på beslutningen. 

- Det er en stor millionforretning og deraf afledt beskæftigelse, der er på spil for København, så vi opfordrer Københavns Kommune til at omgøre beslutningen med henvisning til, hvor stort udbyttet i eventindsatsen hidtil har været for byen. Det er ikke meningsgivende at ødelægge en succes, afsluttes brevet. 

Det indtil videre ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar fra Kultur- og Fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet.

Her er de 46 aktører

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

cosedis3

galleryFly-fotografs billeder skaber debat: ”Min kærlighedserklæring til hovedstadsområdet”

Køge Julerute

Trine fik en god idé: Arrangerer alternativ til julemarked - men på coronasikker måde

CopenhagenPride2018_16 CREDIT Tobias Jørgensen

Kæmpe prideevent i København vil tiltrække 750.000 til august: Vi hverken aflyser eller udskyder

Stormtrooper

play18-årige Karla kedede sig under corona – men så købte hun en printer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere