Kendt tillidsmand beskyldes for at stjæle

Danmarks bedst kendte tillidsmand sparket ud af sin fagforening - beskyldes for ulovligt at have taget mere end en halv million kroner med sig.

Formanden for de HK-ansatte SAS-medarbejdere i Københavns Lufthavn, Nicolas Fischer, er kommet under voldsomme beskyldninger for at have taget af medlemskassen.
I dag vil hans nu tidligere fagforening HK Lufthavn politianmelde Fischer og to andre nu fyrede tillidsfolk, hvis de ikke omgående indbetaler et beløb på op mod 800.000 kroner, afslører Ekstra Bladet.
Avisen er kommet i besiddelse af en fortrolig revisionsrapport, som fagforeningen har bestilt. Her beskyldes den landskendte tillidsmand for de SAS-ansatte for ulovligt at have taget flere hundrede tusinde kroner med sig ud af foreningen.
Der er således sket en overførsel af 625.000 kroner til blandt andet Nicolas Fischers klientkonto hos en københavnsk advokat. Det skete angiveligt blot fem dage, før han 15. august i år blev sparket ud som formand ved en mistillidsafstemning på generalforsamlingen i HK Luftfart.
I rapporten beskyldes Nicolas Fischer og to andre tillidsfolk også for i flere tilfælde at have opført sig særdeles uhæderligt i omgangen med medlemmers penge.
Nicolas Fischer har ikke ønsket at tale med Ekstra Bladet, men avisen erfarer, at både han og de to andre fyrede tillidsfolk på det skarpeste afviser, at de har gjort noget forkert.
De erkender ganske vist, at der er sket 'en smule kreativ' bogføring i enkelte småsager, men intet ulovligt. Ej heller den store overførsel på 625.000 kroner af medlemmernes penge er ulovlig, mener de tre tillidsmænd, der ser hele sagen som en 'politisk forfølgelse' af dem.
Det argument afviser den nye formand for HK Lufthavn, Mai-Britt Hoff Kjeldsen, dog:
- Vi mener noget andet. Og hvis de ikke betaler de penge tilbage, de har taget, bliver alle tre meldt til politiet i dag klokken 12, siger hun til avisen.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik