Tivolis glassal lægger også i år scene til Crazy Cristmas - faktisk helt frem til 6. januar. Foto: Tivoli

Kendt skuespiller dømt: Pjækkede fra Tivoli-forestilling

Det kommer til at koste skuespilleren Caspar Phillipson dyrt, at han sygemeldte sig fra en teaterforestilling i 2015.

I mere end tyve år har Caspar Phillipson været professionel skuespiller, men hvad, der blev hans helt store offentlige gennembrud, kommer nu til at koste ham dyrt. 

Det har Østre Landsret netop afgjort. 

Her har man slået fast, at det ikke var lovligt, da Caspar Phillipson sygemeldte sig fra den populære Crazy Christmas Cabaret i Glassalen i Tivoli for derefter at deltage i filmoptagelserne til den internationale biograffilm, Jackie. 

Heri spiller danskeren selveste John F. Kennedy, som han da også ligner til forveksling. På rollelisten er blandt andet den verdenskendte filmstjerne Natalie Portman. 

Læs også Caspar spiller JFK: "Virkeligheden overgår fantasien"

Skal betale over 100.000 tilbage

Allerede tilbage i januar 2017 afgjorde Københavns Byret, at Caspar Phillipson måtte betale et krav til London Toast Theatre ApS, der stod bag forestillingen i Tivoli.  

Selskabet har krævet, at skuespilleren tilbagebetaler sin løn, og det har Landsretten nu også slået fast:

- Efter votering og landsrettens tilkendegivelse blev sagen forligt således, at Casper Phillipson inden 14 dage til London Toast Theatre ApS betaler 111.961,35 kroner med procesrente fra den 1. april 2016, skriver man i retsbogen. 

Her er det desuden oplyst, at Dansk Skuespillerforbund i alt skal betale 58.100 kroner til begge instanser i sagsomkostninger. 

Læs også Teater viser bandlyst DR-julekalender med Johanne Schmidt

Sygemelding gav teater ekstra udgifter

Berlingske skrev i december 2016, at et stigende antal teatre oplever, at skuespillerne forsvinder, hvis de får tilbudt et bedre lønnet eller respekteret job inden for TV eller film. 

Som regel har man ladet skuespillerne slippe afsted med det, fordi man ikke har villet holde på ansatte, der hellere vil være et andet sted, men den praksis kan nu være ændret for altid. 

Caspar Phillipson begrundede sin aflysning med en henvisning til, at der var et dårligt psykisk arbejdsmiljø på teatret. 

Han modtog derfor sygepenge, mens han arbejdede på filmsettet. På teatret var man nødt til aflyse en enkelt forestilling, mens en afløser blev fundet. Der var desuden udgifter til nye kostumer og prøver, har man oplyst. 

Casper Phillipson er som snydt ud af næsen på John F. Kennedy, og han har bestemt ikke noget imod at blive sammenlignet med ham, har han tidligere fortalt TV 2 Lorry.

Læs også Maria Lucia fik Jordens Søjler i hovedet

En stor oplevelse af blive kendt

TV 2 Lorry har tidligere interviewet Caspar Phillipson i forbindelse med hans rolle i Jackie. 

Her fortalte han blandt andet, at det var en stor oplevelse efter mange år i branchen pludselig at blive landskendt.

- I næsten 25 år havde jeg som dansk skuespiller prøvet at få pressen til at henvende sig, og da det så endelig skete, måtte jeg ikke snakke med dem, sagde han med henvisning til, at producenten havde givet ham mundkurv på. 

Han havde på daværende tidspunkt ingen kommentarer til retssagen. 

Før har han spillet med i forestillinger som Les Misérables, West Side Story og Jordens Søjler, og så har han også en mindre rolle i filmen Flammen & Citronen fra 2008. 

Se traileren til Jackie her: