Little Sun Light Swarm, 33 lamper designet af Olafur Eliasson og Little Sun til Tivoli. Foto: Tivoli / Mathias Fjeldborg

Little Sun Light Swarm, 33 lamper designet af Olafur Eliasson og Little Sun til Tivoli. Foto: Tivoli / Mathias Fjeldborg

Little Sun Light Swarm, 33 lamper designet af Olafur Eliasson og Little Sun til Tivoli. Foto: Tivoli / Mathias Fjeldborg

1 af 3

Kendt kunstner klar med overraskelse til ny Tivolisæson

Når Tivoli i morgen åbner for sommersæsonen, bliver det med rekord mange nyheder. Den seneste i rækken er en farverig lampe-serie fra Olafur Eliasson.

Ventetiden er slut, og i morgen begynder endnu en sæson i Tivoli. I år bliver sæsonen ekstra speciel, for Tivolis 2017 sommersæson bliver med rekord mange nyheder.

Den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson, som også har tegnet Cirkelbroen i Københavns Havn, har skabt en serie lamper til Tivoli under navnet Sun Light Swarm også kaldet Little Sun Lyssværm.

Poul Henningsen er en af de store designere, der har tegnet lamper til Tivoli, og med Olafur Eliassons lampe lægger vi nye længder til den tradition.

Lars Liebst, Adm. Direktør, Tivoli

Sun Light Swarm består af 33 farverige lamper, der vil svæve mellem træerne langs Tivoli Søen og forhåbentligt skabe fornøjelse og imponere gæsterne, som den københavnskefødte kunstner er kendt for at gøre.

- Tivolis historie er fuld af fremragende belysning og design. Poul Henningsen er en af de store designere, der har tegnet lamper til Tivoli, og med Olafur Eliassons lampe lægger vi nye længder til den tradition, siger adm. Direktør i Tivoli, Lars Liebst i en pressemeddelelse.

Læs også Ny Tivolisæson med endnu mere fyrværkeri

Lamperne er skabt af to ens bronzerammer og én type glas, men vil alligevel skifte farve, når man passerer dem. Det skyldes, at glasset er dikromatisk og dermed filterer visse bølgelængder af lys og reflekterer andre.

Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien.

Olafur Eliasson, Kunstner, Little Sun Light Swarm

Alle lamperne indeholder naturligvis LED-pærere, der vil skabe en mangefarvet lyssværm, som også vil kunne ses fra H.C. Andersens Boulevard. Little Sun er desuden en social virksomhed, der ønsker at bringe ren, pålidelig og billig energi til de 1,1 milliarder mennesker i verden, der lever uden el-forsyning.

- Op gennem historien har Tivoli brugt lys til at skabe en magisk stemning, hvor drøm og virkelighed smelter sammen. Tivoli er et sted, der appellerer til kreativiteten og fantasien, siger manden bag det hele, Olafur Eliasson.

Allerede fra i morgen kan gæsterne glæde sig til den nye sæson nummer 175 i Tivolis historie, som udover lamperne har en lang række andre nye oplevelser klar til gæsterne. 

Læs også Ny Tivolisæson med endnu mere fyrværkeri

Rutschebanen Dæmonen byder på skandinaviens første Virtuel-reality-oplevelse, og et 375m2 stort eksotisk Orangeri med plamer og musikscene står færdigt. Derudover kommer der dobbelt så mange fyrværkerishows, ligesom haven fra i morgen byder på et nyt stort påsketema med bl.a. 3000 påskeliljer.