Kendt kræmmer: Københavns søer har brug for hjælp

Søren Falk - kendt kræmmer fra TV - opfordrer til en indsats for de københavnske søer, der er plaget af skrald.

Københavns Kommune har ved gentagne lejligheder renset søerne i København - men der er stadig brug for en indsats - for affaldet flyder. Det mener kræmmeren Søren Falk, og nu har han taget initiativ til oprettelsen af en Facebook-gruppen Oprensning af Søerne i København.

- Altså for eksempel er det helt galt ved Dronning Louises Bro. Når man står på den, så kan man jo se, at folk har smidt både cykler og madrasser i vandet derfra, siger Søren Falk.

Han mener, at den slags desværre sker under de gadefester, der bliver holdt på blandt andet Dronning Louises Bro.

I første omgang har han oprettet gruppen for at skabe et netværk af folk, der er enige med ham i, at der skal ske et eller andet. Hvad der skal ske - det er ikke besluttet endnu. Derfor nævner han foreløbig tre forskellige scenarier i sin gruppe.

Nemlig at man kan lægge politisk pres på kommunen, som så skal gøre noget mere i forhold til søerne, eller også at gruppen skal arbejde for en årlig oprensningsdag, og endelig at der skabes et interesse-netværk, som skal sikre, at søernes vandmiljø bliver beskyttet i fremtiden.

På sin egen Facebook-side går Søren Falk et stykke videre og mener, at folk måske selv kan gå i aktion:

-I flok er det muligt: Waders, rive, net, magneter, spande og traileren er opfundet, så det er reelt ikke så svært at få renset de søer betydeligt og nænsomt op. Hvis man vil. Og det vil jeg.

Ved du godt at søerne visse steder er mere end 2,5 meter dybe?

-Ja, men hvis man kigger, hvor det er, folk smider affald, så er det jo som regel inde ved kanten - og det er blandt andet det, der skal fjernes siger Søren Falk.

Han fortæller, at han ultimativt drømmer om, at søerne i Københavns skal kunne bruges til noget mere rekreativt. København er kendt for at være en cykelby, og så kommer folk og kan kigge ned i søerne, hvor de ser en masse skrald.

-Tænk hvis søerne kunne bruges til at bade i eller noget i den stil, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik