Kendt band startede musik-camp for unge: Nu kører den på femte år

Unge musikinteresserede vælger at bruge deres efterårsferie på at spille musik. Det er fedt, lyder det fra Charles Nielsen, der er en af deltagerne.

Det er efterårsferie, og mange bruger den måske på at flade ud på sofaen eller tage på museer.

Men 70 unge fra hovedstadsområdet har valgt at bruge ferien på at spille musik i Ølstykke i Egedal Kommune. Her ligger en af landets 11 Musikstarter Camps, der løber af stablen for femte gang i uge 42.

15-årige Charles Nielsen er en af de 70 unge deltagere i Ølstykke.

- Hvorfor ikke bruge en uge på at spille guitar? Det er jo super på alle måder, forklarer han.

I mandags kendte han kun én af de fire, han spiller i band med i musiklejren, men nu kender han dem alle rigtig godt. De sover alle fem i øvelokalet og bruger dermed både nat og dag sammen i fem intensive dage, der i morgen kulminerer med en koncert, hvor de skal spille en sang, de selv har skrevet.

- Det er fedt. Vi kan snakke om musik sammen på et helt andet niveau, fordi vi alle spiller musik og har styr på det, siger Charles Nielsen.

Velvet Volume på besøg

Musikstarter campen i Ølstykke fik i dag besøg af den professionelle rocktrio Velvet Volume, der både gav koncert for de unge og også lyttede til de sange, de 70 deltagere har skrevet.

- Jeg synes, at det er det fedeste initiativ overhovedet, fordi der næsten kun er camps for sportsinteresserede, så der er fedt med et tilbud for unge, der er interesserede i musik, siger Noa Lachmi, der er sanger og guitarist i Velvet Volume.

Musikstarter er en fem dage lang musiklejr for unge, der alle har det til fælles, at de elsker musik. Det er både for nybegyndere og øvede, og det eneste krav er, at man skal være 13-18 år. Enkelte er dog under 13 år, hvor deres musiklærer har vurderet, at de er modne nok til at være med.

Det var bandet Nephew, der tilbage i 2013 startede projektet med Musikstarter Camps i samarbejde med Ungdomsringen, Roskilde Festival fonden og Bikubenfonden Musikstarter. Det er dog endnu usikkert, om der er Musikstarter camps igen til næste år.

Velvet Volume fortæller om deres oplevelse af Musikstarter.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik