Kendisser og direktører indsamler 8,3 mio. til julehjælp

Kendisser, direktører, sportsfolk og mediefolk dystede i indsamling af julehjælp til fattige familier. Det blev til 8,3 millioner kr. på en time.

På kun én time lykkedes det for 45 sports- medie- og erhvervsfolk at samle 8.357.978 millioner kroner ind via en indsamlingskonkurrence.

Deltagerne var delt op i to hold, der dystede om, hvem der kunne samle flest penge ind til Dansk Folkehjælp den 1. december.

quote Den her erhvervsindsamling er meget vigtig for os. De tilvejebringer faktisk to tredjedele af den samlede indsamling.

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

Hold Øst, der sad i København, indsamlede i løbet af en time 4.257.705 kr. 

Hold Vest, der sad i Horsens, indsamlede i samme tidsrum 4.100.273 kr.

Blandt deltagerne var tv-kok Claus Holm, sundhedsekspert Christian Bitz, Ekstrabladets chefredaktør Poul Madsen og håndboldspillerne Magnus Landin og Bo Spellerberg. 

Minutpris på 138.000 kr

De 8,3 millioner kr., der blev indsamlet, svarer til en minutpris på lidt over 138.000 kr.

 - Man aktiverer sit netværk på forhånd, for ellers så får man ikke så meget i kassen, og vi dyster alle med et glimt i øjet, i den gode sags tjeneste, siger Peter Stedal, der er administrerende direktør i Elgiganten og holdkaptajn for Hold Øst. 

Det indsamlede beløb kan blive til julehjælp til lidt over 5.500 udsatte familier.

I den venskabelig dyst mødte alle deltagere op med en mobil og en stak visitkort fra deres netværk af samarbejdspartnere og erhvervsrelationer, og så havde de en time til at ringe rundt. 

Landets største formidler af Julehjælp

Dansk Folkehjælp er landets største formidler af julehjælp til enlige forsørgere på overførselsindkomst, og her er man meget glade for 8,3 mio. kr.

 - Den her erhvervsindsamling er meget vigtig for os. De tilvejebringer faktisk to tredjedele af den samlede indsamling. Det er et vigtigt element i indsamlingen, at vi kan engagere den her gruppe af erhvervsfolk - det er ret godt, siger Klaus Nørlem, der er generalsekretær i Dansk Folkehjælp til TV 2 Lorry. 

quote Nogle er blevet konverteret til fleksjobydelser, men det bliver de jo ikke mere velhavende af.

Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

I år har Dansk Folkehjælp fået lidt over 14.000 ansøgninger fra folk, der ønsker julehjælp.

Hvor mange af de 14.000 ansøgere, der får julehjælp, ved generalsekretæren ikke endnu. Det kommer an på, hvor mange penge Dansk Folkehjælp får indsamlet frem til den 18. december.

 - Sidste år hjalp vi 9.000 familier, vi håber, vi kan hjælpe lige så mange i år, siger Klaus Nørlem. 

Færre ansøgere - men ikke færre fattige

Dansk Folkehjælp har fået 900 færre ansøgninger i år, sammenlignet med sidste år.

Men det betyder ikke, at færre har behov for julehjælp, forklarer generalsekretæren.

Det handler om, at nogle personer er blevet konverteret fra en slags ydelse til en anden. Det gør, at de falder uden for ansøgningskriterierne.

 - Nogle er blevet konverteret til fleksjobydelser, men det bliver de jo ikke mere velhavende af. Det betyder blot, at de ikke opfylder vores kriterier, siger Klaus Nørlem.

Fakta om julehjælp hos Dansk Folkehjælp

- Dansk Folkehjælps julehjælp går til enlige forsørgere på overførselsindkomst med hjemmeboende børn under 18 år, som ikke har råd til at holde en god jul for deres børn. 

 -  Hver familie får julehjælp for 1.500 kr.

 - Julehjælpen består af en købmandskurv med julevarer, to gavekort på hver 500 kr. til henholdsvis Fætter BR og Sportmaster.

 - Dansk Folkehjælp samler ind til julehjælpen indtil den 18. december.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik