Kendispusher-drabet: 34-årig sidder på anklagebænken

Retssagen om drabet på den i kendiskredse velkendte Andreas Dybdahl indledes mandag på Frederiksberg.

Sagen om det koldblodige drab på den 36-årige kendispusher Andreas Dybdahl indleder mandag sin slutspurt.

En 34-årig mand sidder mandag formiddag tiltalt på anklagebænken i Retten på Frederiksberg, hvor han er tiltalt for drabet.

Klokken 06.40 den 6. marts sidste år åbner den 36-årige døren til sin lejlighed på Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter, hvorefter han bliver likvideret med flere skud i hovedet og på kroppen.

25 kilo hash indgår muligvis som motiv

Københavns Politi mener, at en handel på 25 kilo hash indgår som en del af motivet bag likvideringen. Andreas Dybdahl, den drabstiltalte og en 30-årig mand smuglede ifølge tiltalen den store mængde hash ind i landet kort før drabet.

Hashen blev ifølge tiltalen solgt videre solgt til personer i Køge.

Den dræbte og den drabstiltalte havde desuden relationer til rockergruppen Hells Angels, beretter politiet.

Anklagede nægter sig skyldig

Den 34-årige, der også er tiltalt for blandt andet tyveri og overtrædelser af loven om euforiserende stoffer, har indtil videre afvist anklagen mod ham.

- Han nægter sig skyldig, og vi vil kæmpe for, at han skal frifindes, fortæller forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen til Ritzau.

Han har tænkt sig at indkalde flere vidner i løbet af retssagen.

- Og derudover er der nogle beviser af anden karakter, fortæller Michael Juul Eriksen uden at ville uddybe, hvilke slags beviser forsvaret har tænkt sig at fremlægge.

Der er sat 5 retsdage af til sagen

Drabet har fået en del ekstra omtale i medierne, fordi Andreas Dybdahl, der tidligere var dømt for handel med kokain, havde flere bekendte i kendis- og musikmiljøet, heriblandt Jokeren, L.O.C. og Remee.

Og under narkoretssagen mod erhvervskvinden Rigmor Zobel indrømmede Dybdahl i vidneskranken, at han havde solgt kokain til hende.

Retssagen indledtes klokken 09.30 i Retten på Frederiksberg. Der er sat fem retsdage af til sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik