Kender du manden i spejderuniformen?

En amerikaner fotograferede forbipasserende i San Fransisco i starten af 70'erne. Nu efterlyser han danske Peter Gregersen.

Vi har på redaktionen modtaget en efterlysning på Peter Gregersen, der boede i Gladsaxe i 70'erne. Han er portrætteret i spejderuniform i 1973, og nu leder fotografen Jeff Cohen efter ham for at genskabe billedet.

I 1973 tog fotografen Jeff Cohen billeder af 39 tilfældige forbipasserende i den amerikanske storby, San Fransisco. Næsten et halvt århundrede efter forsøger han at genskabe portrætterne med de samme personer fra 70'erne. Indtil videre har han fundet 25 ud af de 39 personer, men leder stadig efter de sidste 14. 

- Jeg er meget interesseret i de her menneskers historie. Det var en spændende tid i San Francisco og USA i det hele taget. Jeg tror ikke, at folk ville sige ja til at tage med en fremmed op i hans studie i dag. Det var bare en anden tid dengang, siger Jeff Cohen til TV 2 Lorry. 

Hvor er Peter? 

Her træder Peter Gregersen ind i billedet. Han er fotograferet i spejderuniform, og er en af de sidste 14 personer, Jeff Cohen mangler for at genskabe alle billederne. Det eneste vi ved om Peter Gregersen, er at han boede i Søborg på Gladsaxevej 157 i 1973. For fotografen fik ingen oplysninger udover navn og adresse. 

Jeff Cohen er desperat efter at finde Peter, så han kan fortsætte arbejdet, og hvis han finder ham, vil han meget gerne flyve til Danmark for at tage et nyt portræt af Peter Gregersen og finde ud af, hvem han er og hvorfor han var i San Francisco: 

- De andre, jeg har opsøgt, har haft virkelig interessante historier. Alle de her mennesker, jeg har fotograferet den dag, har aldrig mødt hinanden. Alligevel har de allesammen det til fælles, at de blev fotograferet samme dag hos mig. Det var en vidunderlig tid i mit liv, og det her projekt hjælper også mig med at tænke tilbage på, hvem jeg var, og hvad jeg lavede tilbage i 70'erne, siger Jeff Cohen til TV 2 Lorry. 

Eftersøgningen er allerede blevet nævnt i et TV-indslag af den amerikanske tv-kanal CBS. Indslaget kan ses her. Jeff Cohen fortæller, at han vågnede op en morgen og tænkte, at nu skulle han ud og tage billeder af fremmede folk på gaden. For et par år siden kom han i tanke om portrætterne, og besluttede sig for at genskabe dem. 

På Jeff Cohens Facebookside kan man se nogle af de fotografier, han har genskabt fra 70'erne: 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik