Kemo på farten

Kræftpatienter kan nu kemobehandle sig selv i hjemmet eller på jobbet. En lille smart taske der er udviklet på Rigshospitalet, åbner uanede muligheder for patienterne og hospitalet.

Marc Jensen læser på CBS - og han er også i gang med sidste fase af sin kemobehandling. Der foregår i hjemmet eller hvor han nu opholder sig. Takket være Rigshospitalets opfindelse. En lille blå taske, der indeholder hans behandling.

- Tasken har betyder at man har fået frihed til at lave de ting man vil, siger Marc Jensen.

Den 22 årige student fik sidste år konstateret leukæmi. En aggressiv kræftform. Som en af de første har han fået en direkte livlinje i den lille blå taske, båret over skulderen.

Sygeplejerske Katrine Seier Fridthjof er begejstret for en nye mulighed. Hun er projekt-sygepejerske i "Ide-Riget", Rigshospitalets udviklingsafdeling.

- Det har hundrede procent handlet om at give noget livskvalitet til nogle patienter, der var i et langt og tungt behandlingsforløb.

Indtil videre har 70 patienter fået behandling med den lille blå taske. Og "Kemo-to-go"-ideen kan blive en stor succes for Rigshospitalet.

Lars Kjeldsen er ledende overlæge på Hæmatologisk klinik på Rigshospitalet og han ser flere muligheder:

- Jeg tror potentialet er enormt. Ikke bare indenfor kræftbehandlinger. Men i alle typer behandling, siger han.

Lige nu råder hospitalet over 10 tasker, der kan bruges til 15 forskellige behandlinger. Og Marc - ja, han ser frem til at aflevere tasken tilbage.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik