Kemikalier til narkofabrik giver 12 år

Ejer af autoværksted og hans kammerat får lang straf for import af 2,7 ton kemikalier til narkobrug.

Et ambitiøst forsøg på at fremstille millioner af ecstasypiller har onsdag i Østre Landsret udløst en dom på 12 års fængsel til to mænd.

Selv har mændene tidligere forklaret, at de i Østen bestilte kemikalier, som vist nok skulle bruges til undervognsbehandlinger.

Den ene af de dømte, 39-årige Allan Lund Birk, ejede et autoværksted i København, og den anden er hans kammerat fra Fyn, 33-årige Kim Markvang.

Men landsretten fastslår altså, at importen af i alt 2,7 ton kemikalier fra Shanghai og Singapore var beregnet til at fabrikere ecstasypiller. Ifølge politiet var det hensigten, at de i alt otte forsendelser skulle sendes videre til et laboratorium i Holland.

Nok til mellem 6 og 10 millioner ecstasypiller

Da Københavns Byret i foråret bedømte den usædvanlige sag, konkluderede retten, at kemikalierne kunne føre til en produktion af mellem seks og 10 millioner ecstasypiller.

- Og det er rigtig, rigtig mange piller til unge mennesker ude i byen, bemærkede byretsdommer Marianne Madsen dengang.

Også landsretten mener, at der er tale om forsøg på at fremstille piller i betydelige mængder.

Men det står også klart, at de to dømte ikke var øverst placeret i den personkreds, som arrangerede importen til lufthavnen i Kastrup.

På et tidligt tidspunkt i efterforskningen fortalte den ene af mændene, at det hele var ordnet af en person, han havde mødt i Kina. De talte aldrig i telefon, men kommunikerede kun via e-mail.

Tilsyneladende har en amerikansk statsborger været involveret i affæren. Han oprettede et firma i København, men forsvandt derefter.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik