Kattehjem lukker: Det kan ikke løbe rundt

Inges kattehjem i Hillerød har eksisteret i to år. Nu lukker man afdelingen, efter at stedet har kørt med underskud to år i træk.

Da Inge Sørensen i 1970 stiftede foreningen Inges Kattehjem, regnede hun nok ikke med, at foreningen ville blive landets største, når det kommer til hjemløse katte og killinger.

Alligevel har bestyrelsen nu valgt at dreje nøglen om til afdelingen i Hillerød. Ved årets udgang lukker kattehjemmet. Dermed er afdelingerne i Glostrup, Næstved og Odense tilbage.

Beslutningen  at taget to år efter stifterens død. Og to år efter, at afdelingen i Hillerød slog dørene op for herreløse katte i et rødt murstenshus.

Tilbage hvor vi startede

Inden Inges Kattehjem overtog driften af det røde murstenshus i Hillerød, drev en forening ved navn Hillerød Omegns Kattehjem stedet. Dog har Inges Kattehjem hele tiden været ejere af ejendommen.

quote Det er vigtigt at hver enkelt afdeling som udgangspunkt kan klare sig selv, fordi pengene kommer samme sted fra

Jørgen Petersen, direktør 

- Der har desværre ikke været mulighed for at tænke i nye baner. Vores frivillige har forsøgt at række ud, og mit indtryk er, at alle har gjort hvad de kunne.

- Med lukningen af afdelingen i Hillrød er vi tilbage, hvor vi var for to år siden, siger Jørgen Petersen, direktør i Inges Kattehjem, til TV 2 Lorry.

Folk køber billigt online

En af de grunde til, at det ikke har kunnet løbe rundt i kattehjemmet i Hillerød, er blandt andet, at folk i høj grad handler på internettet og ikke i butikken.

Det er et problem for forretningsmodellen, hvis folk kun kommer i butikken én gang.

- Det koster ikke mere end 800 kroner at få steriliseret eller kastreret en kat i hovedstadsområdet, og vores priser på klinikken er derfor ikke attraktive længere.

- Derudover vælger mange også at købe foder online i netbutikkerne i stedet for hos os, og vi kan jo ikke tvinge folk til at komme og købe foder hos os, siger Jørgen Petersen.

Inges Kattehjem er baseret på en høj grad af frivillighed og ildsjæle, som tager sig af det, foreningen selv kalder ’affaldskatte’. Det er uønskede katte eller killinger, der uden livsnødvendig hjælp ville være overladt til en uvis skæbne.

Fra kattene kommer ind fra gaden, til de får deres ønskefamilie, modtager de pleje, omsorg og nødvendig behandling i en af foreningens dyrlægeklinikker tilknyttet kattehjemmet.

Borgere begræder lukning på Facebook

På kattehjemmets Facebook-side, hvor man har valgt at annonce den forstående lukning, er mange tydeligvis berørte af beslutningen.

En frivillig medarbejder påpeger, at der har manglet penge og opbakning fra de andre afdelinger, og at især burene for pensionskatte, som opholder sig på kattehjemmet i en kort periode, har været alt for små, og at stedet derfor er blevet valgt fra af katteejere.

I et svar på en af kommentarerne på Facebook skriver Inges Kattehjem-profilen, at kattehjemmet ikke er blevet brugt nok, og at beslutningen om at lukke har været længe undervejs.

Det bakker direktør Jørgen Petersen op. Han pointerer, at lukningen af hjemmet er nødvendigt, så kædens andre kattehjem fortsat kan opretholde god kvalitet.

- Kattehjemmet i Hillerød har kørt med et underskud på 420.000 kroner om året i to år nu, og i Hillerød får man årligt 60 katte ind, hvor tallet i Glostrup er 1000, siger Jørgen Petersen til TV 2 Lorry.

- Det er vigtigt, at hver enkelt afdeling kan klare sig selv, fordi pengene kommer samme sted fra.

Inges Kattehjem

Inges kattehjem blev stfitet af Inge Sørensen i 1970.

 

Det er Danmarks største katte organisation som hjælper hjemløse katte.

 

Der er tre afdelinger i landet, foruden Hillerød. Glostrup, Næstved og Odense, hvoraf Glostrup er den ældste.

 

Afdelingen i Hillerød blev startet i 2017, i det hus som Inges kattehjem ejer.

 

Odense og Glostrup afdelingerne har tilknyttet en klinik som varetager sundheden af de katte som bortadopteres.

 

Inges kattehjem driver også dansk katteregister, som er en database med oplysninger og registrering af øremærkede og chipmærkede katte.

 

Inges Kattehjem har over 40.000 støttemedlemmer og hjælper årligt 4.000 katte ud i nye hjem.

 

 

kilde: Inges kattehjem

Blandt de mange kommentarer på opslaget handler en del også, om hvorfor man ikke har forsøgt at lave indsamlinger så stedet kan overleve. Til dette svarer direktøren:

- Vi har en flok af 30 frivillige fra området, og mit indtryk er, at de har gjort alt, hvad de kunne for at række ud og forsøge at skabe opmærksomhed. Det har ikke kunnet lade sig gøre.

Jørgen Petersen pointerer også, at de mange kattegrupper, der dukker op, er med til at gøre, at donationerne bliver spredt ud over flere steder.

- Jo flere steder, der er at støtte, jo flere er vi også om budet. Man har for det meste et beløb, man sætter af, og hvis det skal deles mellem flere bliver der jo mindre til os. Men det er jo egentlig meget positivt, at flere folk støtter arbejdet med hjemløse katte, og at der er mere fokus på det, siger Jørgen Petersen.

Afdelingen vil indtil årsskiftet stadig tage imod indlevering af og videreformidling af hjemløse katte, ligesom at pensionen stadig kan benyttes.

Man arbejder hele tiden på at få katte ud til nye familier, og skulle det ske, at der stadig sidder katte tilbage når afdelingen i Hillerød lukker, bliver kattene overdraget til afdelingen i Glostrup.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik