Tusindvis deler Katrines undertøjsvideo: 'Du er god nok'

27-årige Katrine Gisigers inspirerende budskab er blevet delt tusindvis af gange.

’Du er god nok, som du er’

Sådan lyder budskabet i en video, der det seneste døgn har spredt sig som en steppebrand på Facebook og bliver hyldet af tusindvis af danskere.

I videoen ses en gruppe unge kvinder, der går rundt i Københavns gader kun iført undertøj.

Der er dog ikke tale om nogen klassisk undertøjsreklame med åleslanke, sminkede modeller, men derimod ganske almindelige kvinder, der stolt viser deres bløde former frem.

Kvinden bag videoen er 27-årige Katrine Gisiger fra København. 

Hun har lavet videoen for at gå i rette med den kropsskam og den følelse af utilstrækkelighed, som især mange unge kvinder kæmper med. Men videoen er ment som inspiration for alle - uanset køn og alder, fortæller Katrine Gisiger, der også selv medvirker i videoen.

-  Jeg er totalt overvældet over modtagelsen. Det er så fedt. Jeg havde godt forventet, at der ville være en del, der ville reagere på den. Men ikke i det her omfang. Det viser bare, hvor stort et problem det er; at så mange går rundt og føler sig utilstrækkelige og hele tiden er i denne her konstante stæben efter at ville være noget bedre og andet, siger hun til TV2 Lorry.

Foreløbig er videoen blevet set over 200.000 gange, fået knap 2000 delinger og mange tusinder af kommentarer.

- Hvor er det er et smukt budskab. Det er på tide, at den naturlige krop bliver accepteret og elsket, som den er. Hurra for naturlighedne og vores forskellighede, skriver Gitte Rothmann.

En anden skriver:

'Fed video, modige kvinder. Jeg ifører mig ikke engang badedragt i offentligheden, det der ville være meget grænseoverskridende for mig,' skriver Christina Stibolt.

Katrine Gisiger har også selv oplevet, hvordan det føles ikke at være tilfreds med sin krop.

- Jeg er overrasket over, hvor langt det går tilbage. Da jeg var ni år gammel, blev min mor kørt ned og blev hjerneskadet. Efter det var der en masse hårde år, hvor mine tanker om mig selv blev formet til at være rigtig negative. Det var meget tanker om, at jeg ikke var god nok, fortæller hun.

Hun fortæller, at hun senere hen i starten af tyverne abonnerede på sundheds- og livstilsmagasiner og hele tiden jagtede nye måder at blive sundere, slankere og kønnere på.   

- Når man kommer op i årene og hele tiden bliver bombarderet med reklamer med glade, glatte, slanke, retoucherede modeller, der fortæller en, hvordan man kan forbedre sit udseende. Så taler det til denne her underbevidste følelse indeni én, som får én til at tro, at det er ens præstationer og udseende, der udgør ens værdi, siger Katrine Gisiger.

Vejleder andre

I dag er hun et helt andet sted i sit liv og har et godt forhold til sin krop. Blandt andet har hun taget en bachelor i ernæring og sundhed og arbejder nu i noget, der hedder 'Livsstilshuset', hvor hun vejleder andre i at få et sundt, afbalanceret forhold til deres kost og krop.

- Når jeg er ude og holde foredrag og workshops, er det mere reglen end undtagelsen, at folk er utilfredse med et eller andet ved dem selv. Især mange kvinder skammer sig over deres udseende. For mange drejer det sig om deres mave. At den enten ikke er flad nok , eller at den er blød, for bleg eller har strækmærker. Det er en af de ting, jeg støder meget på, siger Katrine Gisiger.

Gennem sit arbejde har hun erfaret, at folks problemer med deres udseende typsik stikker dybere end som så.

- Om det er spiseforstyrrelser, angst eller stress, så er det alt sammen symptomer. Symptomer på det, der ligger bag, og som ofte gør, vi ikke føler os gode nok. Når man begynder at se nærmere på fællesnævneren og arbejder på det, der ligger bag, først da, kan man slippe det, siger Katrine Gisiger, der håber, at endnu flere vil hendes budskab.

- Jeg håber flere vil hjælpe mig i denne her kamp. Vi skal have spredt budskabet og gøre flere fri af deres eget kropsfængsel. Folk skal lære at sige til sig selv ’jeg er god nok’. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik