Kastrup Lufthavn: Ny udvidelse af Terminal 2 er åbnet

Akustisk live-musik og dans markerede torsdag eftermiddag åbningen af den nye udvidelse i Københavns Lufthavn.

00:31

Kort nyhed fra januar, da Københavns Lufthavn præsenterede de nye planer for udvidelsen af Terminal 2. Video: Claus Bech / Scanpix

Nu kan de millioner af passagerer, der hvert år rejser til og fra Københavns Lufthavn besøge en række gourmetrestauranter, inden de sætter sig ombord på flyet i en ny og udvidet Terminal 2.

Københavns Lufthavn investerer i år en større udvidelse. En udvidelse og forbedring af lufthavnen der alt i alt koster 2 milliarder kroner. 

- Vi skal tilbage til slutningen af 1990’erne for at finde et tilsvarende investeringsniveau i lufthavnen. Vi har en ambitiøs udbygningsplan, som vi følger. I år har vi valgt at skrue endnu højere op for investeringstakten, lyder det fra Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S i en pressemeddelelse. 

Læs også Howdy partner: En million amerikanere flyver nu til København hvert år

Gourmetsmagning

Torsdag eftermiddag kunne lufthavnen endelig byde deres gæster indenfor til nye butikker og gourmetmad. Det skete med pizza- kaffe- og ginsmagning, akustisk musik og oplevelser i de mange nye restauranter og butikker.

De første forretninger åbnede allerede i juni 2018, mens resten af de nye butikker og restauranter torsdag sammen med resten af den 4000m2 store udvidelse dengang sagde Lise Ryevad, der er director for Airport sales i Københavns Lufthavn:

- Vi håber, at det nyudbyggede område vil fungere som et nyt samlingspunkt for rejsende i lufthavnen, hvor forskellige præferencer imødekommes af et bredt sortiment - uanset om du er til nichebarer, en klassisk burger eller blot en hurtig croissant og kaffe.

Udbygningen af lufthavnen (gult område) Foto: Københavns Lufthavn

Del af større udvidelse

Der er god grund til at udvide lufthavnen. 2017 blev det ottende år i træk med vækst i Københavns Lufthavn. Det var samtidig det mest travle år i lufthavnens historie med omkring 29,2 mio. rejsende. 

Dermed har lufthavnen oplevet konstant vækst siden 2009, hvor 19,7 mio. rejste igennem CPH. Siden 2009 har væksten i gennemsnit været på 5% årligt, ifølge Københavns Lufthavn. 

Tidligere i år åbnede Københavns Lufthavn en 100 meter lang bro, der løfter passagerer fra metroterminalen til sikkerhedskontrollen over Terminal 3. Gangbroen er Danmarks længste indendørs bro. 

I videoklippet her, kan du tage en selv tur over gangbroen: 

00:41 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik